MENIU

O nouă dezvăluire despre poliţistul care a murit în coloana oficială. Ce s-a întâmplat în acea zi

Poliţistul Bogdan Gigină, care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, în timp ce se afla în dispozitivul care îl însoţea pe vicepremierul Gabriel Oprea, a făcut parte din trei coloane oficiale în ziua producerii accidentului, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, scrie Mediafax.

Conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în cazul accidentului în urma căruia a murit poliţistul Bogdan Gigină se fac cercetări într-un dosar deschis, pe 20 octombrie, de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti pentru ucidere din culpă.

"Până în prezent, în cauză au fost efectuate o serie de acte de urmărire penală precum: audierea unor martori, solicitarea unor înscrisuri şi informaţii de la diferite instituţii, ridicarea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere", se arată în documentul citat. Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că la Parchetul Capitalei au dat declaraţii, în calitate de martor, doi colegi ai lui Bogdan Gigină care erau în dispozitivul de însoţire a coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea. Aceştia au arătat, în declaraţiile date, cum s-au derulat faptele în ziua accidentului.

Oficialul care merge în coloană şi trebuie să fie însoţit cu echipaje ale Poliţiei Rutieră trebuie să trimită solicitare la Brigada Rutieră, care ajunge la Biroul însoţiri. De aici, cu privire la traseul şi celelalte informaţii privind însoţirea coloanei oficiale se anunţă şeful de coloană, care pune în aplicare măsurile dispuse în cadrul Biroului însoţiri, conform surselor citate.

Acestea au mai precizat că, în ziua accidentului, Bogdan Gigină a făcut parte din dispozitivul de însoţire pentru trei coloane oficiale.

Sursele citate au mai arătat că dosarul ar urma să fie preluat de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dacă anchetatorii vor stabili că există vinovăţie în cauză.

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ca unitate de parchet întâi sesizată, efectuează cercetări cu privire la toate aspectele privind accidentul rutier produs la data mai sus menţionată, iar în situaţia în care vor rezulta indicii care să atragă o altă competenţă, se va proceda în conformitate cu dispoziţiile legale incidente", se arată în comunicatul PICCJ.