MENIU

Nicuşor Dan şi-ar fi finanţat ilegal campania electorală. USR dezminte informaţiile apărute în presă

Dezvăluiri incredibile despre Nicuşor Dan, cu doar trei zile înainte de parlamentare! Preşedintele USR şi-ar fi finanţat ilegal campania pentru alegerile locale, potrivit Ştiri pe surse. Pe de altă parte, USR precizează, într-un comunicat de presă remis realitatea.net, că nu există nicio anchetă specială a AEP la USR, alta decât cea realizată de Autoritate la toate partidele politice

Acuzaţia vine de la Autoritatea Electorală Permanentă. Se pare că Nicuşor Dan a primit bani în propriile sale conturi pentru a-i direcţiona ulterior către conturile legale de campanie.

În plus, cinci la sută din banii donaţi de bucureşteni pentru a-i susţine partidul ar fi ajuns în buzunarele unor apropiaţi ai preşedintelui USR.

Redăm, în continuare, comunicatul USR, remis Realitatea.net.

Adversarii USR au găsit de cuviinţă să atace mârşav chiar în ultima zi a campaniei electorale în media, printr-o publicaţie obscură, ziarul Naţional. Planul este evident, acela de a face imposibilă diseminarea răspunsului USR la calomnia propagată fără niciun fel de dovezi, cu scopul de a lovi în cel mai important avantaj al partidului, onestitatea, care-i face pe din ce în ce mai mulţi cetăţeni să opteze pentru USR.

În plus, se acreditează ideea că USR ar face parte dintr-un complot împotriva şefei Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, reţinută recent sub suspiciunea de luare de mită de la companii implicate deja în scandaluri penale, ceea ce este complet ridicol. Cei care insinuează că USR ar fi sub o anchetă a AEP, fapt complet fals, sunt persoane ale căror nume apar în dosare de finanţare ilegală a campaniilor electorale şi care au cheltuit milioane de euro în campania pentru alegerile locale. 

Facem următoarele precizări: 


1. Nu există nicio anchetă specială a AEP la USR, alta decât cea realizată de Autoritate la toate partidele politice
2. Nu există nicio comunicare a AEP către USR care să indice suspiciunile formulate în articol
3. Este perfect legal ca o persoană să primească bani în contul personal şi este la fel de legal transferul de fonduri din contul personal în contul de campanie, dacă acea persoană devine candidat. Donaţia la care se referă articolul este de la un cetăţean român. 
4. USB nu este singurul partid care s-a finanţat prin platforma de donaţii individuale G2, care este o platformă independentă şi comercială. Donaţii prin G2 au primit şi M10, PACT, POL şi Pentru Iasi. Partidele mari nu au nevoie de mici donaţii pentru că ele au, în rândurile lor, mari donatori şi probabil că nici nu ar colecta bani, dată fiind lipsa de încredere în vechile partide a cetăţenilor
5. Campania publicitară în valoare de 686 de lei a fost una de tipul "Mergi la vot"