MENIU

Nicușor Dan: "Cioloș știe că la USR are ușile deschise"

Exit-Poll-urile de la alegerile parlamentare indică o victorie clară a PSD (circa 44%), urmat de PNL (22%) și USR (10%). Președintele celei de-a treia formațiuni politice, Nicușor Dan, cataloghează rezultatul obținut - de a depăși pragul electoral de 5% - drept unul ”excepțional”, în contextul în care, spune el, USR a luat ființă cu doar șase luni înaintea scrutinului. 

”Votul de astăzi este un început. Pentru mulți, ultimii ai au fost ani în care ne-am luptat cu ilegalități, cu abuzuri ale administrației publice, cu jaful din banii publici. Acum avem mai multă putere și mai multe resurse și promisiunea este că vom continua în aceeași direcție. Vom fi ceea ce nu a existat până acum - partenerul cetățeanului în relația cu autoritățile din România”, a declarat Nicușor Dan, după rezultatele estimate de exit-poll-uri. 

Liderul USR a subliniat că mandatele acestui partid sunt ”madatele celor care ne-au susținut”, cărora le-a dat sigurări că nu vor uita ”cine ne-a trimis în Parlament”. ”Pentru un partid care a început de la zero în februarie 2016, acesta este un rezultat excepțional”, a conchis Nicușor Dan. 

Președintele USR susține că formațiunea sa și-ar fi dorit un procent și mai bun, însă se bucură pentru rezultatul obținut. ”E un rezultat extraordinar pentru democrația din România. E primul partid cu oameni care n-au mai făcut politică ce intră în parlament. Vom face exact ceea ce facem în Consiliul General și în consiliile locale - o să votăm proiectele bune, indiferent cine le propune, vom respinge proiectele proaste, vom semnala instituțiilor statului orice formă de abuz. Vom avea resurse să interacționăm mai bine cu oamenii și să le rezolvăm problemele”, a completat acesta, în direct la Realitatea TV.

În cazul în care PSD va forma o majoritate, USR nu va fi în ea, a precizat Nicușor Dan. Referitor la propunrea de prim-ministru, acesta a afirmat că Dacian Cioloș ”știe că la USR are ușile deschise. Vom aștepta”. 

Rezultatele exit-poll-urilor pentru ora 19:30, înainte cu o oră și jumătate de închiderea urnelor, arată că PSD a obținut între 42 și 48%, PNL între 21 și 23%, USR 9-10%, UDMR 5-6%, ALDE între 5 și 7%, PMP între 4 și 6%, PRU 3% și ANR 2%.