MENIU

Nicușor Constantinescu se află în Turcia (SURSE)

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa, Nicușor Constantinescu, a părăsit teritoriul Statelor Unite și se află în Turcia, au precizat surse din Poliţie, pentru Gândul, citate de publicația Ziua de Constanța. Cercetat de DNA în mai multe dosare penale, Nicușor Constantinescu s-a aflat, timp de câteva luni, în SUA, la tratament pentru cancer de prostată.

Viza SUA a lui Nicuşor Constantinescu a expirat. Astăzi, Mediafax relata că autorităţile americane au respins cererea de extrădare a lui Nicușor Constantinescu. Totodată, surse din Poliţie au explicat şi că există demersuri pentru ca Nicuşor Constantinescu să fie adus în ţară. Deși pe numele său există un mandat de arestare, Nicușor Constantinescu ar fi reuşit să mai scape o dată de autorităţile române, plecând din SUA în Turcia, conform unor surse din Poliţie.

În luna aprilie, a acestui an, Nicuşor Constantinescu a plecat din ţară sub pretextul unor intervenţii medicale în SUA. De atunci, nu s-a mai întors, precizează Ziua de Constanța.

Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale, potrivit Mediafax. Într-unul dintre acestea, preşedintele suspendat al CJ Constanţa este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, declara, la începutul lunii septembrie, că există informaţii cu privire la locul în care se află Nicuşor Constantinescu, dar procedurile de extrădare nu sunt publice şi "orice risc de formă sau de fond riscă să prelungească procedura sau să o anuleze".

 

Mai multe articole despre:
DNA SUA Turcia Nicuşor Constantinescu dosare penale