MENIU

Nicolae Ciucă, la Ziua Armatei: Statul trebuie să trateze cu respect militarii, inclusiv eliminând inechităţile privind pensiile

Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis si Nicolae Ciuca la Ziua Armatei Romane/ Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat, vineri, în discursul susținut cu ocazia Zilei Armatei, că, pentru a asigura pacea şi securitatea fiecărui cetăţean român şi pentru a evita războiul, trebuie dezvoltată capacitatea de a ne apăra şi de a descuraja orice posibilă agresiune. El a subliniat, astfel, că statul trebuie să trateze cu respect militarii, inclusiv prin eliminarea inechităţilor privind pensiile.

”Ne aflăm împreună la sărbătoarea de suflet a ostaşilor Armatei României, la sărbătoarea care cinsteşte devotamentul militarilor români şi sacrificiul lor pentru ţară. Marcăm astăzi o cifră rotundă, 80 de ani, de la momentul eliberării Ardealului de nord, de la ceea ce avea să devină Ziua Armatei României. Este o zi a jertfei, dar şi o zi a recunoştinţei. În această zi, poate mai mult oricând, ne amintim că România datorează enorm militarilor ei, capacităţii lor de sacrificiu, dragostei lor pentru ţară. Prestigiul Armatei României a fost clădit de cei care au luptat pentru acest neam, care au fost răniţi şi care au murit în lupte. Pe jertfă se întemeiază încrederea şi se construieşte speranţa. În acelaşi timp, azi celebrăm spiritul de fraternitate, de camaraderie, care există în Armata României şi între militarii români. Toţi cei care a slujit sau slujesc în uniformă ştiu bine legăturile de suflet pe care le creează serviciul militar, prieteniile pe viaţă care se formează în mediul militar”, a afirmat Ciucă.

Nicolae Ciucă, mesaj emoționat de Ziua Armatei Române: Astăzi, mai mult ca oricând, le mulțumesc din suflet pentru devotamentul și curajul lor

El a precizat că Armata României este de 20 de ani armată NATO, iar asta a însemnat şi siguranţă mai mare pentru ţară, şi dotare mai bună pentru militarii ei. 

”Finanţarea pentru apărarea naţională a crescut treptat în ultimii zece ani, dar ea trebuie să crească mai mult în anii care vin. Este nevoie de creşterea bugetului apărării în continuare, proporţional cu nevoile descurajării credibile integrate la nivel aliat şi cu nivelul de ambiţie al României. E important în special să finanţăm mai serios industria românească de apărare, ceea ce ar reprezenta atât o investiţie suplimentară în securitatea naţională, cât şi o investiţie în revigorarea capacităţii industriale generale a României. Am spus că îmi doresc o Românie prosperă şi sigură. Pentru a asigura pacea şi securitatea fiecărui cetăţean român şi pentru a evita războiul, trebuie să dezvoltăm capacitatea de a ne apăra şi de a descuraja orice posibilă agresiune”, a mai spus Nicoale Ciucă.

Președintele PNL, care este în prezent și candidatul partidului la alegerile prezidențiale, a deținut în trecut funcția de ministru al Apărării.