MENIU

Nicolae Ciucă, la Uzina Mecanică: „România devine una dintre primele țări unde se localizează producția de tehnică și echipamente moderne”

Nicolae Ciucă - premierul României a participat, marți, la ceremonia de semnare a acordului de joint-venture între Uzina Mecanică București (UMB) și General Dynamics European Land Systems Romania (GDELS Romania).

„Ceea ce este important este că s-au făcut progrese mari. Ultima dată am fost aici în 2019, pe linia de producție erau 2-3 vehicule. Acum, linia de producție este la capacitate maximă. S-a reușit livrarea a 28 de transportoare, au tehnică modernă de luptă. Este evident că prin acest demers putem să constatăm un grad ridicat de încredere pe care partenerii noștri strategici îl acordă într-un context de securitate deosebit. România devine una dintre primele țări unde se localizează producția de tehnică și echipamente moderne.

România are resursă umană, are potențial și voință pe care trebuie să o valorificăm în așa fel încât să putem să ne aliniem la nevoia de standarde asumate când am devenit membri ai UE și când am semnat parteneriate strategice cu partenerii noștri”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a spus că „valoarea obligaţiilor de compensare este de aproximativ 297 de milioane de euro, sumă din care, până acum, s-a realizat implementarea a aproximativ 55 sau 56%, valoare ce este specifică primului contract subsecvent şi urmează derularea celui de-a doilea contract şi demararea procesului pentru realizarea celorlalte 133 de transportoare”. 

Premierul Ciucă a mai afirmat că acesta poate să reprezinte catalizatorul pentru relansarea industriei de apărare româneşti.

Mai multe articole despre:
nicolae ciuca uzina guvern