MENIU

Nicolae Ciucă, despre efectele vaccinării: „Marea Britanie are 103 morți la 187.000 de cazuri, România are 500 de morți la 19.000 de cazuri”

Nicolae Ciucă - premierul României

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, joi seara, despre efectele benefice ale vaccinării, dând exemple Marea Britanie și Franța, țări care au recorduri de infectări covid, dar mai puține decese decât în țările cu o rată mică a imunizării.

„Ce ne ajuta foarte mult este testarea. Marea Britanie ieri au avut 187.000 de cazuri și 103 morți. Noi am avut peste 500 de morti la 19.000 de cazuri. Cel mai mare procent, 90% dintre cei care au murit, erau nevaccinati. Cred ca este suficient sa intelegem ca datele furnizate de medici, specialisti, trebuie luate in considerare.

Nu este suficient efortul pe care il fac medicii si specialistii, este nevoie ca fiecare dintre noi sa facem un efort. Vaccinul, din ce am inteles, nu sunt specialist, dar asta gandesc ca om, nu ne protejeaza sa nu ne infectam, ci sa nu facem forme grave. Franta au peste 100.000 de infectari, dar nu au pacienti in spitale. Cred ca nu este foarte greu de inteles acest exemplu”, a declarat Nicolae Ciucă la postul public de televiziune.

Mai multe articole despre:
nicolae ciuca pnrr jaloane bani europeni