MENIU

Negocieri intense pentru moțiunea de cenzură. Ponta acuză: Băsescu a făcut blat cu Dăncilă

Se duc negocieri intense pentru moțiunea de cenzură. Liberalii au finalizat textul documentului și l-au trimis spre consultare celor de la USR, UDMR și PMP. După ce aceștia își vor aduce propriile completări, textul va merge la minorități, ALDE și PRO România. Surse din PNL susțin că moțiunea va fi depusă înainte ca premierul să ceară votul de încredere Parlamentului, pe noua formulă guvernamentală. 

Liberalii au purtat discuții cu cei de la UDMR și cu parlamentarii minorităților naționale pentru susținerea moțiunii de cenzură. Aceștia caută garanții că toate partidele de opoziție se vor mobiliza să dea jos guvernul Dăncilă.


PNL susține că vrea să depună moțiunea cât mai curând, dar UDMR îi avertizează că deja au pierdut timp prețios. 


Liberalii vor continua în perioada următoare negocierile cu cei de la ALDE, PRO ROMÂNIA, dar și cu parlamentari PSD nemulțumiți de actuala conducere a partidului. 


După ce Victor Ponta l-a acuzat pe Traian Băsescu de blat cu Viorica Dăncilă, liderul deputaţilor PMP, Marius Paşcan, a reacţionat imediat pe Facebook.

„În stilu-i arhicunoscut de mitoman politic, nonșalant speculativ, cabotin și „clovnăresc”, Victor Ponta a declarat presei că Băsescu are un blat cu Dăncilă și probabil nu îi lasă pe deputați să voteze. Victore, cu astfel de intoxicări te-ai făcut anterior de râs, ai ajuns repudiat și te-ai prăbușit politic. Se pare că nu ai înțeles nimic din pumnii încasați și mai ai încă nevoie de multă penitență și recluziune.”, a scris Pașcan. 


Victor Ponta evită să spună dacă va vota sau nu moțiunea. Pro România este de altfel singurul partid de opoziție care nu și-a exprimat ferm susținerea acestui demers. 

Mai multe articole despre:
moţiune de cenzură video