MENIU

Negocieri dure în PSD, înainte de CeXn. Cum încearcă Dragnea şi adversarii să atragă nehotărâţii

Cu o zi înainte de CeXn, atât Liviu Dragnea, cât şi cei care îi sunt împotrivă poartă negocieri dure cu filialele care nu au luat  încă o decizie în poziţionarea faţă de scrisoarea în care disidenţii îi cer demisia lui Dragnea. În mod normal, negocierile se duc pe bani sau pe funcţii. Surse din partid au declarat că negocierile pe funcţii sunt relative, întrucât Liviu Dragnea nu are ce funcţii să acorde acum, iar contractele de la Ministerul Dezvoltării, condus de Paul Stănescu, care merg către primari şi baroni, au fost semnate deja. Pe de altă parte, foarte importanţi sunt parlamentarii din judeţe, şi mai ales din filialele anti Dragnea, întrucât dacă nu se obţine debarcarea lui Dragnea, aceştia se pot întoarce împotriva PSD, şi pot răsturna majoritatea parlamentară. 

Prima dată, Paul Stănescu a avut grijă să goleacsă sacul cu bani de la Dezvoltare, înainte de a publica scrisoarea anti- Dragnea. Mai exact, miercuri, când a apărut epistola anti- Dragnea, Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, a dat un comunicat de presă în care anunţă cum a alocat banii către baroni şi primari, prin marele program PNDL. Ca să fie clar, a anunţat şi proiectele recepţionate, dar şi contractele pe care le-a semnat până pe 15 septembrie, in etapa a II-a, care sunt valabile până în 2020.

Un lider de filială a declarat pentru realitatea.net că prin acest comunicat de presă, Paul Stănescu a vrut să tragă un semnal de alarmă, indiferent de orientarea filialelor banii au fost deja alocaţi, prin urmare, "discuţiile nu se mai duc pe banii de la dezvoltare". Cu toate acestea, acesta a admis că tabăra anti Dragnea are un avantaj la acest capitol, mai spune acesta.

Pe de altă parte, există şi filiale care nu se reunesc în şedinţă şi nu merg la CEx cu un mandat clar. "Nu am avut şedinţă, mă duc la CEX cu un punct de vedere al meu, care este diferit şi al lui Dragnea, şi de al lui Stănescu", a declarat un alt lider, pentru realitatea.net.

Scrisoarea liderilor PSD care îi cer lui Liviu Dragnea să facă un pas înapoi a declanșat un adevărat cutremur în partidul de guvernământ. VEZI mai jos cum sunt împărțite taberele pro și anti-Dragnea din teritoriu cu doar o zi înainte de ședința decisivă de vineri la prânz.

După apariția în spațiul public a scrisorii anti-Dragnea, mai multe filiale PSD se strâng joi în ședință. Se fac ultimele jocuri și negocieri înaintea CEx-ului de vineri.

Mai multe organizații județene sunt încă indecise în privința susținerii lui Liviu Dragnea, așa că azi se tranșează problema. Vineri, PSD va decide în CEx dacă îl menține pe Dragnea în funcția de președinte al PSD sau dacă îi cere să facă un pas înapoi.

Realitatea TV a prezentat miercuri seara, la "Jocuri de Putere", situația în timp real de pe "frontul debarcării" lui Dragnea de la șefia PSD (vezi HARTA de mai jos), iar consultantul politic Cozmin Gușă a explicat căo majoritate anti-Dragnea în CEx îl va trece pe linie moartă pe șeful partidului:

 

Cum se împart taberele în războiul din PSD. Indecișii îi pot semna sentința lui Dragnea. HARTA

Mai multe articole despre:
PSD negocieri Liviu Dragnea CEX