MENIU

NATO, prima reacţie în cazul atacului cibernetic de la MAE. Ce avertisment transmite

NATO alertează statele membre în toate cazurile de identificare a unor adrese de e-mail false, care îi sunt atribuite, notificarea fiind făcută şi în cazul tentativei de atac cibernetic asupra unei instituţii guvernamentale române, a confirmat vineri, pentru MEDIAFAX, un oficial al NATO.

"De fiecare data când descoperă astfel de adrese false - fie prin scanari proprii, fie prin colaborarea cu parteneri din sectorul privat - NATO alertează statele membre prin puncte de contact prestabilite, astfel încât acestea pot lua măsurile corespunzătoare de blocare- limitare a atacului. Pot confirma că şi în acest caz particular partea română a fost notificată de NATO, prin punctul de contact, la SRI. A existat o comunicare între NATO şi instituţia de resort din România pe marginea subiectului", a spus, pentru MEDIAFAX, oficialul NATO.

Centrul Naţional Cyberint, structură aflată în coordonarea SRI, a contracarat o tentativă de atac cibernetic derulată, cel mai probabil, de entitatea asociată grupului de criminalitate cibernetică APT28 / Fancy Bear, la adresa unei instituţii guvernamentale din România, a anunţat vineri SRI.

Mai multe articole despre:
alegeri măsuri NATO anunţ decizii AS prima reactie