MENIU

Mutare electorală la Guvern! Ciolacu: Miniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează deja la actul normativ privind neimpozitarea pensiilor sub 3000 de lei

Mutare electorală la Guvern! Ciolacu: Miniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează deja la actul normativ privind neimpozitarea pensiilor sub 3000 de lei

Premieurl Marcel Ciolacu a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că miniştrii Muncii şi Finanţelor, Sorina Bucura Oprescu și Marcel Boloș, lucrează deja la actul normativ privind neimpozitarea pensiilor sub 3000 de lei, astfel încât să fie adoptat la timp în Guvern şi pensionarii să primească pensiile cu noul plafon începând din octombrie.

”După cum ştiţi, am luat decizia ca toate pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate. Vorbim de o măsură care se va aplica din 1 octombrie pentru aproximativ 3 milioane de pensionari”, a anunţat Ciolacu.

El a precizat că miniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează deja la actul normativ.

”Miniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează deja la actul normativ.astfel încât să îl adoptăm la timp în Guvern şi pensionarii să primească pensiile cu noul plafon începând din octombrie”, a explicat şeful Executivului.

Mulți pensionari au rămas fără tichetele sociale după recalculare. Voucherele, tăiate pentru câțiva lei în plus

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, la Craiova, despre creşterea până la 3.000 de lei a pragului pentru impozitarea pensiilor, că a vorbit şi cu ministrul Muncii şi a avut întâlnire şi cu ministrul Finanţelor, el precizând că nu este un efort bugetar foarte mare, în jur de 800 de milioane de lei. Ciolacu a mai spus că măsura va fi aprobată prin Ordonanţă de urgenţă.

Documentul OFICIAL care atestă că pensia nu scade după recalculare. Ce au transmis șefii de la Muncă și de Pensii -DOCUMENT

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a cerut apoi PSD să susţină în Parlament, săptămâna viitoare, proiectul de lege liberal care prevede majorarea plafonului până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2000 de lei la 3000 de lei.