MENIU

Monica Macovei: Victor Ponta ne-a vândut rușilor

<p>Monica Macovei</p>

Europarlamentarul Monica Macovei l-a criticat dur pe premierul Victor Ponta pentru vizita la la Baku, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene, boicotată de liderii occidentali. 

"Este foarte rău pentru România. Pe mine nu mă interesează Victor Ponta, dar a încalca o regula stabilită de Uniunea Europeană, adică nu ne ducem nici unii dintre noi acolo, și a fi lângă Putin și Lukașenko este foarte grav pentru România. Deci Ponta ne trădează și trădează România, de asta spun că nu el contează, ci ce ne pregateste, ce ni se întâmplă nouă", a spus Monica Macovei la Realitatea TV.

"Ponta ne duce spre comunism, spre comuniști, ne vinde, face înțelegeri subterane de care noi nu știm, asta e problema. Este de neiertată această eroare și nu e vorba de o eroare, poate este vorba de un plan poate că e un semnal dat poate că ne-a vândut deja poate ca ne vinde zilele astea, cred ca ne-a vândut deja și când spun că ne-a vândut deja spun că ne-a vândut rușilor, că e foarte clar", a spus Macovei.

Premierul nu s-a mai temut de pericolul rusesc şi a stat chiar în spatele liderilor ce aplică un regim autoritar: președintele rus Vladimir Putin, liderul Belarusului Alexandr Lukaşenko şi cel al Turciei, Recep Erdogan. S-a întâmplat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, unde Ponta a plecat după moţiunea de cenzură. În replică, premierul a fost criticat de către mai mulți politicieni, dar și de consultați politici. Astfel, Cristian Diaconescu, Cozmin Gușă, Rareș Bogdan, Alina Gorghiu, Dan Mihalache și Adrian Macarie au dezaprobat demersul premierului.