MENIU

Moment amuzant la legile justiției. Un deputat USR a vrut să suspende ședința, în lipsa lui Iordache

Luni, la ședința Comisiei Iordache, Stelian Ion, deputat USR, a vrut să suspende ședința comisiei speciale pentru legile Justiției, cât Florin Iordache s-a ridicat puțin de pe scaun și a mers în altă parte a sălii.

”Pot să conduc eu ședința? Bun, declar ședința închisă”, a spus Stelian Ion, după ce Florin Iordache, președintele comisiei, s-a ridicat de pe scaun.

În scurt timp, Florin Iordache, a revenit la locul său, spunând: ”Ce?! Nu!”. Ulterior, ședința s-a reluat iar dezbaterea pe amendamente a continuat.

Reamintim că cele trei legi ale Justiției( Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii ) au fost dezbătute luni în Comisia Iordache, în doar trei ore, pe baza amendamentelor senatorilor, și votate, pe rând, fără modificări majore. Procedural, vor intra în plenul Senatului pentru votul final.

Înainte de ședință, Iordache a anunțat că nu sunt multe amendamente depuse: aproximativ 20, cele mai multe de la USR, UDMR și minorități, iar previzibil, amendamentele Opoziției au fost respinse. USR a reproșat că s-a discutat foarte alert, astfel încât nimeni să nu înțeleagă nimic. Săptămâna trecută, Camera Deputatilor a adoptat in calitate de prim for sesizat, modificarile la cele trei legi. Votul la Senat începe la ora 16.00.