MENIU

Mișcare CRUCIALĂ în politică: Ludovic Orban merge la ședința PNL pentru a împiedica o alianță cu PSD

Ludovic Orban

Ludovic Orban - fostul președinte al PNL va merge la ședința liberalilor din această seară, ora 19.00, pentru a împiedica o alianță cu PSD, potrivit unor surse Realitatea PLUS.

Ludovic Orban va pleda ca PNL să refacă o coaliție cu USR și UDMR și să nu ia în calcul demersul către PSD. Fostul președinte al PNL va încerca să-i convingă pe liberali să nu se alieze cu social-democrații.

Orban are alături în jur de 20 de parlamentari.

Liberalii iau, astăzi, cea mai importantă decizie: dacă vor face Guvern cu PSD sau USR. Potrivit unor surse, președintele Iohannis și-a dat acordul pentru o alianță cu social-democrații și a sunat mai mulți lideri din partid. Una dintre variante ar fi ca Nicolae Ciucă să conducă Guvernul și Florin Cîțu să preia șefia Senatului. Pe de altă parte, însă, unii liberali nu sunt de acord și vor refacerea Coaliției cu USR. 

Discuțiile dintre PSD și PNL sunt deja avansate. PSD a lucrat chiar la un program de guvernare pe care urmează să-l prezinte liberalilor și au decis, luni, într-o ședință, că vor negocia cu PNL o posibilă alianță.

PSD a decis: Merge la NEGOCIERI cu PNL! Grindeanu: „Suntem deschiși să negociem pentru a urgenta rezolvarea crizei”

Mai multe voci din interiorul PNL blamează o asociere cu PSD. Conducerea PNL Dâmboviţa anunţă, luni, într-un comunicat de presă, că nu susţine o coaliţie de guvernare cu PSD şi va vota în acest sens în Biroul Permanent al PNL. De asemenea, liderul PNL Dâmboviţa, senatorul Virgil Guran, transmite că va rămâne în PNL şi nu îl va urma pe Ludovic Orban. „Senatorul Virgil Guran, preşedintele PNL Dâmboviţa, a anunţat că în şedinţa BPN de astăzi va vota împotriva unei coaliţii de guvernare cu PSD. Decizia a venit după consultarea organizaţiilor locale, care nu consideră că o alianţă cu social democraţii este o soluţie bună pentru partid", se arată în comunicatul PNL Dâmboviţa.

Mai multe articole despre:
ludovic orban miscare sedinta guvern negocieri