MENIU

Miron Mitrea, la Culisele Puterii: „Românii au înțeles să nu mai voteze partide balama”

Miron Mitrea, la Culisele Puterii: „Românii au înțeles să nu mai voteze partide balama”

Miron Mitrea a fost invitatul lui Iulian Leca și al Ancăi Alexandrescu în emisiunea „Culisele Puterii”, de la Realitatea PLUS. Discuția s-a concentrat pe criza sanitară din România, dar și pe alegerile parlamentare ce vor avea loc în decembrie.

Miron Mitrea: „Nu se abordează niciodata problema eficienței DSP-lui. (…) Nu se face nicio urmărire a acelor bolnavi. (…) La DSP nu se fac anchete epidemiologice cum trebuie în România. (…) Șefii DSP-urilor în toate județelor pe care le-am urmărit sunt numiți politic. Ei nu sunt profesioniști. (…) La noi un procent între 9 și 10% din cei testați sunt depistați pozitiv. (…) Dacă nu facem o testare în masa, nu știm exact câți oameni sunt bolnavi. (…) Degeaba ne luăm de testare, dacă nu facem anchete epidemiologice nu facem nimic. (…) Dacă vrem să rezolvăm treaba, Guvernul trebuie să facă ordine în DSP-uri. (…) Noi trebuie să învățăm să trăim cu această epidemie. (…) Oamenii trebuie să înțeleagă că aceasta e o criză lungă. (…) Trebuie să învățăm să ne ferim de ea. (…) Nu cred că acum trebuie să închidem viața politică, nici școlile. (…) Sistemul medical a învățat să facă față. (…) Nu putem trece acum ce a fost în martie. Bănuim că sistemul medical a crescut. (…)”

Miron Mitrea a comentat și un posibil scenariu cu care ne-am putea confrunta la alegerile parlamentare.

Miron Mitrea: „Putem să ne uităm la ce a fost de-a lungul timpului. Între locale și parlamentatare era de șase luni. De obicei nu au fost mari diferențe între cele două șiruri de alegeri. De obicei se păstrează. (…) Dacă am merge pe aceleași rezultate, PNL – 37%, PSD – 34%, USRPLUS -10% și PMP -7%. E posibil să nu mai fie chiar așa. (…) Românii au înțeles să nu mai voteze partide balama. (…) Dacă nu face Ponta vreo minune, nu au cum să intre Pro România și ALDE în Parlament. (…) Dacă scandalul USR durează două săptămâni și merg pe listă doar favoriții lui Barna, USRPLUS nu mai ia 10%, ajunge ca partidul Ponta. (…) Dacă rămân doar două partide, formarea Guvernului va fi mult mai simplă.”

Mai multe articole despre:
parlamentare culisele puterii