MENIU

Mircea Ionescu Quintus: Nu ştiu un alt român care să fi iubit ţara la fel ca Regele Mihai

<p>Quintus: Conducerea PNL face tatonări, nici vorbă de &icirc;nţelegeri de fuziuni</p>

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a afirmat în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, de la Realitatea TV, că Regele Mihai a avut o viaţă brăzdată de nefericire şi de necazuri mari peste care a reuşi să treacă cu deminitate. 

"În aceste zile, în care viaţa majestăţii sale este în cumpănă, numai în cumpănă pentru că sunt sigur  Dumneazul la care el se roagă şi la care ne rugăm cu toţi îl va ajuta să depăşească şi acest moment greu din viaţa lui, o viaţă brăzdată de nefericire şi de necazuri mari peste care a reuşi să treacă cu deminitate şi bărbăţie", a spus Mircea Ionescu Quintus.

"Vreau să vă spun că prin povestirile prin care mi le-a făcut soţia mea, ea şi cu familia eu, cu cei doi părinţi care erau profesori şi cu cumnatul meu care era la liceul din Mănăstirea Dealului coleg şi vecin de cameră cu voievodul Mihai. Şi ducându-se şoţia mea şi cu părinţii ei să îl vadă, l-au cunoscut şi pe Regele Mihai", a povestit acesta, adăugând că acest lucru se întâmpla în 1930-1931.

"Iată că de atâta amar de vreme eu am ştiu ceva despre majestatea sa", a completat nefericire şi de necazuri mari peste care a reuşi să treacă cu deminitate.

Preşedintele de onoare al PNL a povestit cum l-a cunoscut pe Regele Mihai şi cum a protestat împreună cu studenţii din căminul Voievod Mihai, în data 8 noiembrie 1945. Acesta a mai spus că nu a reuşit atunci să îl vadă pe rege, ci în anul următor, în 1945. "Ce personalitate deosebită este omul acesta, fiecare cuvânt pe care îl rostea îl gândea de două ori", a afirmat Mircea Ionescu Quintus.

O a altă întâlnire cu Regele Mihai a avut-o în anul 2000, când era preşedintele Senatului, iar primul ministrul de atunci, Petre Roman, a organizat o întâlnire între politicienii liberali şi Regele Mihai. 

"De atunci, direct nu ne-am mai văzut, dar de câte ori venea în ţară am primit câte o invitaţie, dar din nefericire nu am reuşit. Am purtat discuţii prin corespondenţă. Am legat vieţile noastre de la distanţă", a spus Mircea Ionescu Quintus, adăugând că nu ştie un alt român care să fi iubit ţara la fel ca Regele Mihai.

"Sub monarhie, România ar fi fost altfel", a mai afirmat Mircea Ionescu Quintus.