MENIU

Mircea Ionescu Quintus:Iohannis este ceea ce ne trebuia pentru a stopa această degringoladă politică

<p>Mircea Ionescu Quintus: Voi refuza pensia specială de parlamentar. Mă ruşinează</p>

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care a împlinit, miercuri, 98 de ani, a declarat, la emisiunea Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că președintele Klaus Iohannis este exact ceea ce și-a dorit pentru România, întrucât, "un liberal, înainte de toate, e un bun român și înainte de a vedea interesele sale, vede interesele țării". În viziunea sa, Iohannis era necesar României pentru a stopa "această degringoladă politică". 

"Am avut două bucurii succesive, (una e acum, din păcate, umbrită) că am avut, după zeci de ani, un prim-ministru liberal, aia a fost o mare satisfacție a mea. Din păcate, lucrurile s-au schimbat, dar trebuie să menționez că am avut patru ani de zile un prim-ministru liberal. Nădejdea mea a fost că vom putea să aducem, în fruntea țării, un liberal. Nu pentru că sunt otrăvit de politica liberală, ci pentru că știu că un liberal, înainte de toate, e un bun român și înainte de a vedea interesele sale, vede interesele țării, și omul acela, lângă care m-am alăturat din tot sufletul, este exact ceea ce mi-am dorit, pentru că avem un om întreg, un neamț care într-adevăr știe ce înseamnă disciplina, cuvântul dat și care știe să spună: "Stop și de la capăt". Acest lucru ne trebuia nouă, să stopăm aceasta degringoladă politică", a spus Mircea Ionescu Quintus. 

Întrebat când consideră că România va putea fi restartată, președintele de onoare al PNL a afirmat:

"Vreau să vă spun că îmi este foarte greu să îmi exprim...sunt un optimist. Câteodată, m-am înșelat în privința unor oameni, nu situații. Eu tot sper ca, toată viața am lucrat în justiție și am ajuns, cu ajutorul lui Dumnezeu și ministru al Justiției. Eu sper ca justiția, și mă refer la judecători, să aibă tăria să nu asculte niciun fel de influență, interes pentru că, slavă Domnului, din câte știu, sunt foarte bine salarizați și e un lucru bun făcut de un fost liberal, ministru al Justiției, Stoica. Fiind bine plătiți, pot fi feriți de orice fel de ispită și, dacă vor judeca după lege și se spune mereu sintagma 'nimeni nu e mai presus de lege'. Vreau să vă spun că această sintagmă e amendamentul Quintus, în Comisia de redactare și revizuire a Constituției. După părerea mea, dacă se aplică acest principiu și magistrații se vor supune numai acestui amendament. Eu am mai încercat un amendament când am fost ministru: 'magistratul se supune numai legii și propriei sale conștiințe'. Văd că acum se tot vorbește despre conștiința magistraților. Era bine să fie scris într-un text de lege", a declarat Mircea Ionescu Quintus.