MENIU

Mircea Dolha: Corina Crețu va fi un reprezentant de ispravă pentru România

Deputatul liberal, Mircea Dolha, este de părere că europarlamentarul, Corina Crețu, va fi un reprezentant "de ispravă" pentru România, datorită experienței acumulate, prin parcursul său politic și profesional, care o recomandă pentru gestionarea unui portofoliu de comisar european, precum cel al Politicii Regionale.

"O cunosc personal pe doamna Crețu și cred că va fi un reprezentant de ispravă pentru România. Mă aștept de la domnia sa să lase la București carnetul de partid și, odată numită în funcția de comisar european, să reprezinte cu cinste România în măsura în care noua poziție îi va permite. Deși se spune despre comisarii europeni că nu au naționalitate, am simțit apropierea domnului Dacian Cioloș de România și sper ca și doamna Crețu să continue această linie. Noi, România, avem nevoie de cât mai multe persoane care să ne sprijine de la Bruxelles", a declarat deputatul PNL, potrivit unui comunicat remis Agerpres. 

În opinia sa, când este în discuție reprezentarea României în Comisia Europeană, disputele politice de la București trebuie lăsate la o parte.

"Când este în discuție reprezentarea României în Comisia Europeană, apreciez că disputele politice de la București trebuie lăsate la o parte. Sigur că mi-aș fi dorit să existe o mai mare transparență în transmiterea propunerilor țării noastre către președintele CE, Jean-Claude Juncker, însă eu personal apreciez că doamna Corina Crețu este o persoană care a acumulat, prin parcursul său politic și profesional, experiența necesară gestionării unui portofoliu important, precum cel al Politicii Regionale", a declarat Mircea Dolha.

 

Mai multe pe Agerpres.