MENIU

Ministrul Justiţiei, despre brăţara de supraveghere electronică. Care ar fi de fapt controversa

Dacă va adopta o lege privind introducerea supravegherii prin brăţări electronice, legiuitorul va trebui să indice şi sursa de finanţare, a afirmat, miercuri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

"Orice act normativ, orice lege, în general, adoptată trebuie să răspundă, să îndeplinească mai multe cerinţe, iar cel care adoptă actul normativ trebuie să arate, să asigure sursa de finanţare. Prin urmare, răspunsul este următorul: în condiţiile în care legiuitorul, decidentul adoptă o lege privind supravegherea electronică, în mod concomitent, automat, asigură şi resursele financiare. Altcumva, ar adopta o lege care ar fi neconstituţională", a spus ministrul Justiţiei, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Referitor la costul concret al implementării noului sistem, oficialul a precizat că preţul va depinde de condiţiile în care se va face achiziţia. 

"Preţurile se schimbă de la un an la altul. Condiţiile de achiziţie pot fi diferite, încât noi vorbim de principiu, de soluţie legislativă, de măsura sau una din măsuri în vederea rezolvării problemei, iar preţul concret va fi stabilit de către comisiile care vor achiziţiona, care vor asigura sistemul, comisie din care, cu siguranţă, eu nu voi face parte, pentru că niciodată nu am făcut parte din nicio comisie de achiziţii", a precizat Tudorel Toader. 

Ministrul Justiţiei a anunţat, miercuri, că printre măsurile avute în vedere pentru rezolvarea problemelor din penitenciare se află şi supravegherea prin brăţara electronică, după un model aplicat în Georgia, anunţă Agerpres.