MENIU

Ministrul german de Externe:Sper ca strategia pentru rromi a Guvernului României să fie implementată

<p>Ministrul german de Externe:Sper ca strategia pentru rromi a Guvernului Rom&acirc;niei să fie implementată</p>

Ministrul german de Externe, Frank Walter Steinmeier, a declarat, luni seara, că speră ca "strategia pentru romi a Guvernului României să fie implementată cu fermitate" în condițiile în care această etnie, în România, nu are acces din variate motive la educație, sănătate și locuințe adecvate, informează Agerpres.

"Și în România accesul rromilor la cele mai importante bunuri precum educația, sănătatea și o locuință adecvată nu este, din cele mai variante motive, așa cum ar trebui să fie. Este rolul statului să se ocupe de cetățenii săi. Salut, așadar, noua strategie pentru romi a Guvernului României și sper, înainte de toate, că aceasta va fi implementată cu fermitate", a spus oficialul german, în finalul discursului ținut în Sala "Thalia".

Steinmeier și omologul său român, Bogdan Aurescu, au arătat, luni, importanța comunității germane din România, ca puncte de legătură dintre țara noastră și Germania.

Cei doi oficiali, împreună cu președintele Klaus Iohannis, au luat parte la manifestările prilejuite de aniversarea a 25 de ani de existență a minorității germane din România. La manifestarea de la Sala "Thalia" a mai fost prezent, din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, liderul acesteia, Kelemen Hunor.