MENIU

Ministrul Familiei, reacție dură la declarațiile făcute de ÎPS Teodosie cu privire la femeia abuzată de soț care "trebuie să-și ducă crucea"

Ministrul familiei, Natalia Intotero, a reacționat, luni, la declarațiile făcute de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a sfătuit o femeie abuzată psihologic de soțul său să „își ducă crucea” pentru că a primit „taina cununiei”.

„Orice formă de abuz, inclusiv cel psihologic, e inacceptabilă. Victimele trebuie să fie protejate și sprijinite prin intermediul legii și al instituțiilor statului. 

Statul, prin Agenția pentru Egalitate de Șanse, oferă tuturor victimelor violenței domestice sprijin prin asigurarea cazării în centre protejate, consiliere psihologică, orientare în carieră. 

ÎPS Teodosie, mesaj revoltător pentru o femeie abuzată de soț: "Dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea" - VIDEO

În cazul în care sunt însoțite de copii, aceștia pot beneficia de consiliere psihologică și grijă din partea specialiștilor”, a spus Intotero, la un post TV.

Totodată, ministrul familiei s-a declarat o persoană „cu mare credință în Dumnezeu” și a spus că nu consideră că Biblia îndeamnă la violență, ci la dragoste, grijă și empatie. 

„Familia și căsătoria ar trebui să fie locuri de siguranță și sprijin, nu de suferință și abuz”, a încheiat Intotero.

ÎPS Teodosie: Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi. Orice bărbat ar trebui să poarte barbă