MENIU

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni a mers de 1 DECEMBRIE la CERNĂUȚI

Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, s-a aflat, luni, într-o vizită la Cernăuți, în mijlocul etnicilor români, unde a participat la mai multe manifestări dedicate Zilei Naționale a României, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă remis de MAE, în prima parte a zilei ministrul delegat a avut o întâlnire cu autoritățile ucrainene din regiunea Cernăuți, la care au participat președintele Consiliului Regional Cernăuți, Mihai Găiniceru, viceguvernatori regiunii, Roman Marciuk și Olena Veriha, precum și șefii de departamente din cadrul Administrației Regionale de Stat din Cernăuți. Consulatul General al României la Cernăuți a fost reprezentat de Eleonora Moldovan, consul general si Ionel Ivan, ministru consilier.

În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe probleme conexe activizării și consolidării relațiilor bilaterale, cu accent pe cooperarea transfrontalieră, precum și aspecte concrete privin comunitatea română din Ucraina. În discursul său, ministrul Bogdan Stanoevici a subliniat sprijinul constant pe care România îl acordă statului ucrainean, atât în rezolvarea problemelor cu care se confruntă în prezent, precum și în ceea ce privește parcursul european, relatează comunicatul MAE.

După întâlnirea cu autoritățile cernăuțene, ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni a participat la vernisarea unei expoziții de fotografie din România, realizată pe parcursului unei tabere de creație desfășurată în localitatea Săpânța din județul Maramureș.

 Mai multe pe Agerpres