MENIU

Ministrul delegat pentru Energie: Îi voi acționa în instanță pe Iulian Iancu și Andreea Paul

<p>Ministrul delegat pentru Energie: &Icirc;i voi acționa &icirc;n instanță pe Iulian Iancu și Andreea Paul&nbsp;</p>

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a anunțat, joi, că îi va acționa în instanță pe Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru industrii și Servicii, de la Camera Deputaților, și pe deputatul PNL, Andreea Paul, pentru insultă și calomnie, potrivit Agerpres.

"Am luat decizia de a-i acționa în instanță pentru insultă și calomnie pe domnul Iulian Iancu, membru al Parlamentului României, și pe doamna Andreea Paul Vass, membru al Parlamentului României", a declarat Răzvan Nicolescu, care a adăugat că nivelul discuțiilor din spațiul public a depășit limitele decenței.

Joi dimineață, președintele Comisiei pentru industrii de la Camera Deputaților, Iulian Iancu, a declarat că ministrul delegat pentru Energie a mințit în legătură cu aprobarea primită de la Comisia Europeană în ceea ce privește liberalizarea calendarului la gaze.

"Ministrul delegat a mințit Comisia de specialitate din Parlamentul României spunând că are aprobarea Comisiei Europene deși nu o avea. Discuția a fost în octombrie. Data la care ne cerea, deși nu avea aprobarea, ca noi, Parlamentul României, Comisia de specialitate să facem prelungirea calendarului pentru că el nu avea încă aprobarea (de la CE — n.r.), moment în care i-am cerut ca același lucru să se întâmple și pentru energia termică la consumatorul casnic, dar a motivat că după două luni va veni cu acea precizare pentru energia termică fără să spună de ce și fiind în criză de timp pentru consumatorul casnic. A mințit Guvernul României când întrebat fiind în fața camerelor de luat vederi dacă are aprobarea a zis o am și pot să v-o arăt domnul prim-ministru. Nu o avea", a declarat Iancu în cadrul unei conferințe de specialitate.

Totodată, Iulian Iancu a afirmat că Răzvan Nicolescu a mințit Comisia Europenă, afirmând că va face modificarea pentru non casnici doar pentru anul 2014.

Pe de altă parte, Departamentul pentru Energie a anunțat, miercuri, că prețurile gazelor naturale produse în România și plătite de populație nu vor crește până la data de 1 iulie 2015, iar Guvernul va elabora cu ajutorul ANRE un nou grafic de liberalizare pentru perioada 1 iulie 2015 — 1 iulie 2021, care va ține cont de trendul descrescător al evoluției prețurilor din regiune ale hidrocarburilor, precum și de perioada mai lungă de aliniere agreată cu instituțiile financiare internaționale.

Mai multe pe Agerpers.