MENIU

Ministrul Apărării a anunţat când se semnează contractul pentru rachetele PATRIOT

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a declarat sambata, la Arad, ca miercuri va fi semnat contractul de achizitie de la Guvernul SUA a sistemelor de rachete Patriot, iar in aceeasi sedinta a Guvernului s-ar putea aproba programul de inzestrare cu transportoare blindate 8x8 Piranha, transmite News.ro. Ministrul a declarat ca dotarea Armatei "este un semnal de pregatire, de descurajare si aparare" in fata Rusiei, care si-a "intetit" provocarile la adresa NATO dupa "anexarea ilagala a Crimeei".

"Saptamana trecuta am obtinut aprobarea Parlamentului pentru achizitionarea primului sistem de rachete Patriot, iar miercuri urmeaza sa semnam scrisoarea de acceptare, practic contractul prin care Guvernul Statelor Unite vinde catre Guvernul Romaniei cele sapte sisteme, care sunt atat pentru fortele aeriene, cat si pentru fortele terestre. Anul acesta vom achita primul sistem (...) In a doua jumatate a anului 2019 primul sistem va fi in tara, urmand a fi perfect operational in prima jumatate a lui 2020", a declarat la Arad minstrul Apararii Nationale, Mihai Fifor.

El a adaugat ca, "prin alocarea a 2% din PIB pentru Ministerul Apararii Nationale, din care 48% pentru programe de inzestrare, Romania a aratat ca isi onoreaza angajamentele pe care le are ca tara membra NATO, dar si ca partener strategic in Parteneriatul cu SUA".