MENIU

Ministerul Dezvoltării, dispus să aloce 320 000 euro/an pentru închirierea unui sediu. Răspunsul dat

Sevil Shhaideh

Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de Sevil Shhaideh, se pregăteşte de o achiziţie de zile mari. Vrea să închirieze un spaţiu care va fi folosit drept ”sediu necesar" funcţionării Direcției Generale Programe Europene Infrastructură Mare”, pentru care este dispus să plătească 320 000 de euro pe an, potrivit caietului de sarcini, iar pentru 2 ani si 9 luni, aproape 900 000 de euro. Anunțul este postat pe site-ul Ministerului. Potrivit anunțului, se dorește un spaţiu de 1900 de mp, necesar pentru 239 de persoane, într-o zonă centrală sau ultracentrală. Realitatea.net a cerut un punct de vedere de la funcţionarul public reponsabil de achiziţia publică, Ion Stănescu, dar acesta a refuzat să dea informaţii, spunând că numărul său de telefon este disponibil  doar pentru cei interesaţi de achiziţie, şi nu pentru presă: "Dumneavoastră mă sunaţi de la o televiziune, eu sunt funcţionar public, nu pot să vorbesc cu presa. Numărul de telefon este doar pentru cei interesaţi de achiziţie". Acesta a precizat, în final că până acum nu a fost atribuit contractul. Deşi i s-a precizat că este o achiziţie din bani publici, fiind astfel o informaţie de interes public, acesta a refuzat să dea mai multe detalii, deşi în invitaţia de participare Ion Stănescu este trecut la rubrica "Persoană de contact". Totodată, întrebat dacă nu se găsea un spaţiu în una dintre clădirile RAPPS, fără să mai fie nevoie de închirierea unui spaţiu pentru care se va plăti aproape un milion de euro în 2 ani şi 9 luni, Ion Stănescu a refuzat să răspundă. 

Potrivit caietului de sarcini, obiectul contractului îl reprezintă închirierea  unui  spațiu  într-o  clădire  de  birouri,  dotată  cu utilități și spații de parcare necesar pentru asigurarea funcționării în condiții corespunzătoare a Direcției Generale Programe Europene Infrastructură Mare (DG PEIM). Suprafața necesară desfășurării activității  solicitată  de  Autoritatea  Contractantă  prin  prezentul  caiet  de  sarcini,  este de minim 1.950 mp – pretabilă pentru organizarea de birouri şi spaţii de lucru pentru aproximativ 239 persoane. 

Unde trebuie să fie situat imobilul

Pe de altă parte, spaţiul trebuie să fie într-o zonă centrală sau ultracentrală sau la cel mult 300 de metri faţă de artera principală. Se solicită ca imobilul să fie adecvat unei instituţii guvernamentale cu profil european, uşor accesibilă cu mijloacele de transport în comun, situată pe una dintre următoarele artere principale:

Bd. Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Corneliu Coposu, Bd. Libertăţii, Bd. Carol I, Bd. Regina Elisabeta,  Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Dacia, Bd. Gen. Gh. Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. I.C. Brătianu,  Bd. Aviatorilor, Bd. Ion Mihalache, Bd. Iancu de Hunedoara, Calea Victoriei,  Șos. Nicolae Titulescu sau Șoseaua Kiseleff. 

Cum trebuie organizat spaţiul pentru directori

Totodată, în acelaşi caiet de sarcini sunt prevăzute informaţii pentru organizarea spaţiului, fiind cerute spaţii separate pentru 3 categorii de personal cu funcţii de conducere: director general, director adjunct şi alte 19 persoane cu funcţie de conducere. 

Spațiul de minim 1.950,00 mp, pretabil organizării spaţiului de lucru pentru angajații Direcției Generale Programe Europene Infrastructură Mare (DG PEIM), va fi organizat astfel:

a) spații de birouri de lucru pentru cca. 208 angajați cu funcţie de execuţie (compartimentate / necompartimentate cu pereți);

b) spațiul de birouri de lucru pentru 19 angajaţi cu funcţie de conducere, altele decât funcţia de director / director adjunct / director general / director general adjunct (compartimentate / necompartimentate cu pereți);

c) spațiul de birouri de lucru destinat pentru 9 angajaţi cu funcţie de conducere director / director adjunct (compartimentate cu pereţi);

d) spațiul de birouri de lucru destinat pentru 3 angajaţi cu funcţie de conducere director general / director general adjunct (compartimentate cu pereţi);