MENIU

Ce mai cumpără ministerele vara aceasta: ștrasuri, mochetă, mărgele, pardoseală sau laptop-uri

Ministerele au în derulare mai multe achiziții publice în această perioadă, potrivit informațiilor disponibile pe site-ul fiecărei instituții. Astfel, dacă sediul Ministerului de Finanțe este în renovare, întrucât se pune pardoseală nouă, se zugrăvesc pereții, se revopsesc ferestrele și se caută 45 de aparate de aer condiționat, Ministerul Dezvoltării s-a orientat către mochetă, laptopuri, cartele de acces sau servicii de organizare a unei conferințe. Pe de altă parte, ineditul vine de la Justiție care achiziționează pentru Direcția Națională de Probațiune materiale de mercerie în vederea confecționării unor produse hand–made, pentru care sunt necesare: mărgele, ștrasuri, cutii pentru mărțișoare sau pistoale de lipit. 

Pe site-ul M. Justiției este disponibil un anunț pentru depunerea unei oferte de preț în vederea achiziționării unor produse de mercerie pentru confecționarea unor produse artizanale, cel mai probabil mărțișoare, după detalierea din anexă. Anunțul a fost postat pe 9 iulie, iar în invitația de participare se precizează că sunt necesare: strasuri roșii și albastre, mărgele, carton suport mărțișor sau ciocan de lipit electric. 

”Direcția Națională de Probațiune cu sediul în Bucureşti, str. Apolodor nr.17, sector 5, cod fiscal 32967779, în calitate de autoritate contractantă, vă invită să depuneţi oferta dumneavoastră de preţ, la achiziţia publică având ca obiect „achiziţionarea de materiale pentru confecționarea unor produse artizanale (hand made)”, se arată în solicitarea de ofertă. Câștigătoare va fi declarată oferta cu cel mai scăzut preț.

Pe de altă parte, instituția condusă de Cazanciuc vrea să mai cumpere jaluzele verticale și orizontale, aparate de aer condiționat, produse de papetărie și birotică, dar la niciunul dintre aceste produse nu este specificată suma maximă pe care ministerul o alocă, cu TVA sau fără.

În schimb, Ministerul de Finanțe a alocat sume importante pentru renovarea sediului. Astfel, vor fi achiziționate echipamente pentru protecția muncii, 45 de aparate de aer condiționat, lucrări de zugrăvire pereți, tavane și vopsitorie pentru ferestrele metalice, dar și înlocuirea pardoselii. Anunțurile pot fi accesate aici. Pentru cele 45 de aparate de aer condiționat, ministerul alocă o sumă maximă de 130 500 lei fără TVA, conform scrisorii de intenție. Data limită pentru transmiterea ofertelor a fost 29 iulie.

Totodată, pentru lucrările de zugrăvire, suma prevăzută este de 32 089 lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor a fost și mai recentă: 3 august 2015.

Apoi, la instituția pe care a condus-o Liviu Dragnea, Ministerul Dezvoltării Regionale, se cumpără mochetă, 60 de cartele de accees în sediu, trei laptop-uri, dar și servicii pentru organizarea unei conferințe finale a proiectuluiStrategie comună de dezvoltare teritorială durabilă a zonei transfrontaliere Romania-Bulgaria”. Valoarea estimată de autoritatea contractantă în vederea organizării  conferinţei este de 13.126,48 lei fără TVA, iar sursa de finanţare sunt programele finanţate din fonduri Europene (FEDR).

Pe de altă parte, pentru înlocuirea mochetei se alocă o sumă mică: doar 2 560 de lei fără TVA.

”Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este interesat să achiziționeze „Mochetă pentru scările de la cele două intrări din sediul M.D.R.A.P., Str. Apolodor nr. 17.”, conform prevederilor art. 19 din O.U.G. 34/2006 cu modificările şi completările ulterioare. Valoare totală estimată: 2.560,00 Lei fără TVA. Criteriul de atribuire: prețul cel mai scăzut”, se arată în anunțul de participare.

Pentru cele trei laptopuri, ministerul este dispus să plătească doar 6 500 de lei fără TVA, ceea ce înseamnă că valoarea uni laptop este de aproximativ 2 100 de lei, fără TVA.

”Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este interesat să achiziționeze trei laptopuri prin procedura de cumpărare directă, conform prevederilor art. 19 din O.U.G. 34/2006 cu modificările şi completările ulterioare. Valoare estimată: 6.451,61 lei fără TVA. Criteriul de atribuire: prețul cel mai scăzut”, se arată în document.