MENIU

Tudose a certat şi delegaţia FMI: Sunt ditamai organismul! Lumea se uită! Să nu mai greşească!

Mihai Tudose despre accize

Mihai Tudose a avut o întâlnire la sediul Guvernului cu delegaţii ale FMI şi Banca Mondială, anunţă Realitatea Tv. Ulterior, la Parlament, premierul a dat mai multe detalii despre întâlnirea avută şi nu a ezitat să îi certe şi pe cei din delegaţie, cel puţin în faţa presei.

El a spus că nu a fost vorba despre bani sau imprumuturi, ci că i-a chemat ca să le ofere acces la datele Ministerului Finantelor pentru prognozele viitoare, pentru a nu mai greşi.

„Am avut două întâlniri importante cu Banca Mondială şi cu Fondul Monetar Internaţional. Cu Banca Mondială pentru a ne asigura de o colaborare dat fiind faptul că s-a schimbat echipa de reprezentare a Băncii Mondiale în România. Avem tot sprijinul şi nu pe parte financiară, ci pe parte de suport tehnic pentru marile proiecte strategice ale României şi, de asemenea, am chemat la discuţii FMI nu pentru a lua bani, ci pentru a vorbi cu domniile lor, împreună cu ministrul de Finanţe să facă o vizită la Ministerul de Finanţe să vadă exact cifrele, fiindcă domniile lor în octombrie fac previziunea de sfârşit de an pe partea financiară a României. Dat fiind faptul că ultimele două le-au cam greşit - România nu a funcţionat aşa cum a spus FMI, cu un pic mai bine, ca să nu mai apară şi a treia greşeală care chiar ar putea fi interpretată le-am oferit suportul cifrelor oficiale ale României, ca să se bazeze pe ele”, a declarat premierul.

"Ultimele doua prognoze le-au cam gresit, Romania nu a functionat cum a zis FMI, ci un pic mai bine. Ca sa nu mai apara greseli, le-am oferit acces la datele Ministerului Finantelor", a spus Tudose. "Le-am atras atentia, sunt ditamai organismul şi lumea se uită. Sa fie mai atenţi. Vedeti la Finanţe toata hirtogaraia, toate cifrele, toate prognozele noastre", a mai spus Tudose.