MENIU

Băsescu îi transmite condoleanţe lui Putin, după accidentul feroviar în care au murit şase moldoveni

Accident feroviar cumplit

Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis miercuri un mesaj de condoleanțe președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, în urma accidentului feroviar petrecut marți în apropiere de Moscova. Cele şase persoane care şi-au pierdut viaţa în accidentul feroviar produs marţi în Rusia, în apropiere de Moscova, sunt cetăţeni moldoveni.

Traian Băsescu a trimis omologului său rus, Vladimir Putin, un mesaj de condoleanţe după accidentul feroviar de marţi. 

"Stimate domnule Președinte,

Am fost marcat de vestea accidentului feroviar petrecut ieri în apropiere de Moscova și doresc să transmit un mesaj de solidaritate cu familiile victimelor, în numele meu și al poporului român.

Doresc să asigur autoritățile din țara dumneavoastră de întreaga noastră compasiune!", precizează mesajul. 

Cele şase persoane care şi-au pierdut viaţa în accidentul feroviar produs marţi în Rusia, în apropiere de Moscova, sunt cetăţeni moldoveni, a anunţat ministrul rus al Sănătăţii, Veronica Skvorţova, relatează IPN, în pagina electronică.
Un tren de marfă aparţinând unei companii ucrainene, care transporta piese Renault din România către Moscova, a lovit marţi un tren de pasageri care se deplasa de la Moscova la Chişinău.

Majoritatea răniţilor sunt, de asemenea, cetăţeni moldoveni, potrivit autorităţilor ruse, care menţionează că printre aceştia se află şi cinci cetăţeni ruşi.

Ministrul rus al Sănătăţii a mai anunţat că zece dintre persoanele rănite se află în stare gravă, potrivit Interfax.