MENIU

Merkel si Cameron pregatesc alungarea romanilor. Ponta se face ca ploua

<p>Merkel si Cameron pregatesc alungarea romanilor. Ponta se face ca ploua</p>

La inceputul acestei saptamani, Angela Merkel, David Cameron si premierul Olandei au fost invitati la resedinta prim-ministrului Suediei din Harpsund. Chiar daca e greu de crezut, aceasta reuniune a avut ca punct central al discutiei Romania, mai precis imigratia romaneasca.

Liderii celor patru state sunt extrem de ingrijorati de rezultatele alegerilor europarlamentare: in Marea Britanie, UKIP, partid de extrema dreapta, a castigat alegerile, in Germania, de asemenea, un membru al noului partid nazist a ajuns in Parlamentul European. Si in alte tari mari din UE exista o reactie puternica de respingere a imigrantilor veniti din estul continentului.

De fapt, la aceasta intalnire s-a decis ca vor trebui impuse masuri care sa incetineasca deplasarea lucratorilor saraci din Est.

Libertatea de miscare, un drept fundamental, nu va fi vizata de restrangeri, dar va exista un pachet de hotarari astfel incat persoane venite din alt stat al UE sa nu beneficieze de ajutoare si asistenta sociala in tara de destinatie. Deci e vorba de bani.

Mai simplu spus, o persoana din Romania va putea sa lucreze oriunde in Uniunea Europeana, dar s-ar putea ca ajutorul de somaj sa nu-l poata lua decat in tara din care a plecat.

Articolul integral pe ziare.com.

Mai multe articole despre:
Angela Merkel Victor Ponta romi David Cameron