MENIU

PSD, tot înainte cu politizarea sistemului de sănătate. Membrii de partid pot fi manageri de spitale

Comisia juridică şi cea de sănătate au adoptat, luni, OUG 79 privind managerii de spitale, deşi aceasta a fost respinsă de Senat, membrii de partid putând fi manageri de spitale, dacă nu au funcţii de conducere în formaţiunile politice, a declarat, deputatul PSD Florin Buicu, anunţă Mediafax. 

„OUG 79 a venit de la Senat cu raport de respingere. În urma multiplelor dezbateri pe care le-am avut la Camera Deputaţilor OUG a primit un raport de adoptare cu amendamente. (…) Nu va putea fi manager de spital cineva care ocupă funcţii de conducere în partidele politice”, a declarat preşedintele Comisiei de sănătate, deputatul PSD Florin Buicu.

Textul OUG 79, emisă de fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, prevedea că nu poate fi manager de spital persoana care deţine calitatea de membru în organele de conducere, administrare şi control ale unui partid politic.

„Acest text era neconstituţional pentru că unul din organismele de conducere ale partidelor este adunarea generală a membrilor, iar Constituţia prevede dreptul oricărei persoane de a face politică, de a fi membru de partid. În Legea 95, nu va putea fi director de spital o persoană care va ocupa o funcţie de conducere în partid.

Membru simplu poate fi, (…) e dat de Constituţie nu de legea 95. Nu este vorba despre o repolitizare şi până acum putea fi membru de partid conform Constituţiei. Prevederea din textul OUG 79 dată de Guvernul Cioloş era de fapt neconstituţională”, a susţinut Buicu.