MENIU

Marian Vanghelie: „Cu domnul Dragnea a avut o relație bunicică spre proastă”

Foto arhivă Inquam. Marian Vanghelie acuză o relație foarte proastă cu fostul lider PSD, Liviu Dragnea.

Invitat în emisiunea „Raport de zi”, moderată de Ana Maria Păcuraru, Marian Vanghelie spune că nu a avut o relație chiar bună cu fostul lider PSD Liviu Dragnea și pune situația dificilă actuală a partidului pe seama deciziilor greșite luate de acesta.

Marian Vanghelie spune că, cel puțin pe moment, Liviu Dragnea nu va avea capacitatea să atragă mulți pesediști de partea sa într-un eventual nou proiect politic.

„Am avut relații bunicele spre proaste cu Dragnea. El a și declarat...„nu l-am ascultat pe Marian și a avut dreptate”. Liberarea lui este o normalitate, dar am ajuns să fim mirați de normalitate. A trecut prin multe și sper să fi învățat și el multe lucruri. Nu cred că există acum posibilitataea ruperii de oameni din PSD. Eu unul, cel puțin, nu mai am încredere în nimeni. Nu mă intereseză să mă alătur nimănui. Asta e formula în România: „crează-le probleme, iar mai apoi le faci dosar, apoi îi bagi la închisoare. Îmi place să fac lucrurile direct. Nu e neapărat vorba de Liviu Dragnea. Sunt multe discuții, din păcate, trăim într-o lume fără bărbați. Nu prea văd, în prezent, oameni poltici puternici. Eu lel-am tot spus, îi spun și lui Dragnea. Să fie atent, pentru că oamenii sunt obișnuiți să raporteze, nu vrea nimeni democrație, ca e mai bine așa.

Totuși, nu trebuie să uităm că atunci când era Dragnea președinte a luat destule decizii proaste. Că sunt lași în partid, lui i-a placut să se înconjoare de ei. PSD este un partid pe care l-au creat așa el și cu Ponta. Suntem în situația asta și din cauza lui, pentru că a mers pe căi ocolite”, spune Vanghelie.

Legat de marile dosare de corupție, Marian Vanghelie se arată convins că în proporție de 90% acestea sunt orchestrate politic.

Vanghelie despre dosarele politice: „Golăneală, golăneală, golăneală!”

„Cred că 90% din dosarele din România sunt orchesrtate politic, securistic, că nici nu mai știu cum să le zic. Este o golăneală, golăneală, golăneală! DNA a fost un baubau pe vremea lui Kovesi. Se mai practică și acum, dar la o scară mică.

La mine în dosar nu au cum să dovedească de bani, sunt doar grupuri care vorbesc despre nimic. Mi-au făcut dosar pentru că m-am pus de-a curmezișul. Asta e! Dar, le atrag atenția că viața e rotundă. Sper să am noroc de un judecător normal. Nu există nicio probă. Aveam eu curajul să ies să mă bat, dacă nu era o lucrătură. Eu nu fug, mergem la balamuc. Cei care vorbesc de balamuc, îi voi face să simtă balamucul. Nu mi-e frică decât de Dumenzeu”, a declarat Vanghelie.