MENIU

Marian Vanghelie a fost reținut pentru 24 de ore: ”Este România denunțurilor!”

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, în dosarul în care este supectat că a luat mită pentru a favoriza firmele unui om de afaceri să obţină contracte de două miliarde de lei cu primăria.  Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, Vanghelie ar fi încasat un comision de 15-20% din valoarea contractelor care ar fi fost atribuite ilegal. Acesta a ieșit încătușat din sediul DNA, având haina pe mâini, pentru acoperirea cătușelor.

Update 23.15: Avocatul lui Vanghelie, Cristian Ene, a declarat că primarului i s-au adus la cunoștință trei acuzații, fără a le menționa, însă: 

"Ni s-au adus la cunoștință cele trei acuzații. Din practică ați observat că, după o reținere se sesizează și instanța cu o propunere de arestare preventivă", a declarat Cristian Ene. 

 Update 23.30: La ieșirea din sediul DNA, Marian Vanghelie a declarat: ”Este o Românie a denunțurilor”.

Marian Vanghelie a fost adus, joi seară, în fața procurorilor DNA, pentru audieri, după mai multe ore de percheziţii, care au avut loc la sediul Primăriei Sectorului 5, al ADP sector 5 şi la locuinţa primarului.

În jurul ore 22.00, Mircea Niculae, vărul lui Marian Vanghelie și alte trei persoane, angajate ale Primăriei Sectorului 5, au fost reținute pentru 24 de ore, în dosar, informează Realitatea TV. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, Vanghelie ar fi încasat un comision de 15-20% din valoarea unor contracte care ar fi fost atribuite ilegal.

Vanghelie, vărul său, și alți trei angajați ai Primăriei sectorului 5, reținuți pentru 24 de ore

Avocatul lui Marian Vanghelie a declarat, joi seară, că primarul sectorului 5 așteaptă să meargă la DNA pentru a fi audiat și a i se aduce la cunoștință învinuirile. 

"Nu înțelege despre ce este vorba și nici eu nu înțeleg. Probabil că o să se lămurească și acest lucru în momentul în care i se va aduce la cunoștintă învinuirea. Indiscutabil va fi dus la DNA pentru că există mandat de aducere. E o percheziție generală. Au fost verificate mai multe încăperi, nu știu exact cui aparțin. Una dintre ele este biroul domnului primar, nu știu să fi găsit ceva", a declarat avocatul lui Marian Vanghelie, Cezar Bivolaru.

Întrebat ce caută anchetatorii, avocatul lui Marian Vanghelie a răspuns:

"Documente aparținând unor firme care au derulat, să spunem, niște relații contractuale comerciale cu Primăria sectorului 5 (...) Singurul lucru pe care l-am văzut de dimineață a fost mandatul de aducere. Am reținut din el că i se reține infracțiunea de abuz în serviciu. Nu am văzut o anumită formă continuată, un anumit număr de acte materiale. Noi așteptăm aici să se termine perchezițiile să mergem la DNA pentru a fi audiat și a i se aduce la cunoștință învinuirile", a adăugat avocatul lui Marian Vanghelie.

Vanghelie: Nu am niciun cont. Cum ar spune patriarhul Daniel, am doar lucruri lumeşti

Mai multe descinderi au avut loc, la Primăria Sectorului 5, la Administraţia Domeniului Public din acelaşi sector, dar şi la locuinţa edilului Marian Vanghelie. Percheziţiile s-au fac într-un dosar care vizează acordarea ilegală a unor lucrări publice. 

Este vorba de fapte comise din 2007 până în prezent, iar prejudiciul s-ar ridica la suma de 2 miliarde de lei.

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, Vanghelie ar fi încasat un comision de 15-20% din valoarea contractelor care ar fi fost atribuite ilegal.

În momentul în care anchetatorii au intrat în apartamentul său de pe Bd. Dacia, Vanghelie nu se afla acasă. La intrarea în curte, întrebat dacă a perceput comisioane pentru a atribui lucrări publice, acesta a răspuns: "Vom vedea acest lucru!"

"Potrivit mandatului de aducere, domnul primar este suspect de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Nu s-a găsit absolut nimic din ceea ce se caută", a declarat avocatul lui Marian Vanghelie. 

Întrebat dacă el crede că Vanghelie a perceput comisioane, acesta a replicat: "Sunt sigur că nu."