MENIU

Marcel Ciolacu vrea convocarea de urgență a CSAT în criza facturilor la energie: „Trebuie luate hotărâri rapide”

Marcel Ciolacu - președintele PSD

Marcel Ciolacu - președintele PSD spune că președintele Klaus Iohannis trebuie să convoace rapid o reuniune a CSAT, după explozia prețurilor la energie electrică și gaze.

„Lumea nu mai așteaptă să ne dăm cu părerea la televizor, ci să venim cu soluții, căci avem o majoritate confortabilă în Parlament. Avem cadrul legal pentru reglementarea marjei de profit în situații excepționale, guvernul poate dispune măsuri în cazul creșterilor excesive ale prețurilor.

Trebuie să încetăm să găsim explicații cu ratingul de țară. România trece printr-o perioadă foarte complicată, vorbim despre industria românească. Dacă nu intervenim urgent, dacă nu recunoaștem că am luat o decizie de liberalizare a pieței în plină pandemie, este inacceptabil. Sunt mai multe soluții pe care trebuie să le luăm, inclusiv redeschidere la Rovinari.

Se impune un CSAT și luate hotărâri rapide, nu să ne dăm cu părerea la televizor. În Marea Britanie s-au făcut și naționalizări. Statul român este acționar la firmele din energie, în unele majoritar, în unele minoritar”, a spus Marcel Ciolacu, miercuri seara, la un post TV.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu csat facturi energie