MENIU

Marcel Ciolacu, înainte de noile discuții cu PNL: „Trebuie respectate ponderile electorale” - Cum se împarte PUTEREA

Marcel Ciolacu - președintele PSD

Marcel Ciolacu a declarat, marți, că în discuțiile PNL - PSD, care vor avea loc începând cu ora 13.00, se așteaptă la respectarea ponderilor electorale ale celor două partide.

„Echipele să înceapă să uniformizeze cele două programe de guvernare ale PNL și PSD. E o întâlnire și cu UDMR și minoritățile. Alianța este formată, dacă se reușește, din PSD, PNL, UDMR și minorități.

Trebuie să respectăm ponderile parlamentare pentru că nu exisă niciunde în lume o altfel de măsură”,  a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă este posibil ca PSD să cedeze funcţia de premier şi Ministerul Finanţelor, liderul PSD a afirmat: „Eu cred că nu se poate aşa ceva”.  

Referitor la modificarea Constituției, Ciolacu a declarat: „Nu cred că este o prioritate în acest moment. Haideți să ne întoarcem la prioritățile românilor acum. Vom avea discuții pe viitor și despre modificarea Constituției. Se va crea un dialog între partide pentru modificarea Constituției. Asta nu ține de partidele guvernamentale, sunt mai mulți factori, trebuie implicate toate forțele politice”.

Încep negocierile PNL-PSD-UDMR pentru formarea noii majorități. Întâlnire crucială la ora 13.00

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu psd premier desemnat guvern