MENIU

Manevrele pentru referendum. Nicușor Dan face planul cu Ludovic Orban: ce jocuri se fac în spatele ușilor închise

Manevrele pentru referendum. Nicușor Dan face planul cu Ludovic Orban: ce jocuri se fac în spatele ușilor închise

Nicușor Dan face planul pentru referendumul din Capitală. Joi dimineață, edilul Bucureștiului se află la discuții cu Ludovic Orban, liderul Forței Dreptei. 

Primarul general Nicușor Dan caută sprijin pentru a trece acel proiect prin care își dorește un referendum pe data de 24 noiembrie, când va avea loc și primul tur al alegerilor prezidențiale. 

Nicușor Dan vrea ca prin acel referendum bucureștenii să decidă dacă primarul general este cel care trebuie să autorizeze construcțiile în Capitală și cel care tebuie, de asemenea, să împartă banii către sectoare.

Anca Alexandrescu a explicat de ce nu poate fi organizat un referendum în timpul alegerilor. Manevrele reziștilor conectați la generali

Discuțiile vin după întrevederea de miercuri, în cadrul căreia a discutat cu liberalii și cu USR. 

Ludovic Orban, de altfel, spunea că va discuta cu Nicușor Dan despre acele 20 de puncte transmise de primarul general în urmă cu aproximativ 2 săptămâni. Sunt puncte pentru candidații la prezidențiale și, practic, în aceste momente, candidații pentru Cotroceni caută susținerea electoratului lui Nicușor Dan. 

Rămâne de văzut câți dintre candidații la prezidențiale sunt dispuși să rezolve acele 20 de puncte. Sunt diferite teme extrem de importante pentru Capitală, printre care planul pentru urbanism și finanțare. 

PSD nu se opune referendumului propus de Nicușor Dan. Ciolacu propune adăugarea unor întrebări legate de marile probleme ale locuitorilor Capitalei