MENIU

Maior: România trebuie să se fortifice cât mai bine intern, pentru a se exprima mai bine extern

Maior: România trebuie să se fortifice cât mai bine intern, pentru a se exprima mai bine extern

România trebuie să se fortifice cât mai bine intern, pentru a se putea exprima mai bine şi mai eficient extern, a declarat, vineri, la Universitatea de Vest din Timişoara, directorul SRI, George Maior, într-un discurs-pledoarie pentru statul inteligent şi societatea cunoaşterii în secolul XXI.

Maior a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara, distincţia fiind înmânată de rectorul Marilen Pirtea, "ca semn de recunoaştere publică a meritelor excepţionale". Ceremonia de decernare a distincţiei acordate lui George Maior a avut loc în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara.

Directorul SRI a declarat, în discursul rostit cu această ocazie, că mulţi se întreabă retoric, după aderarea la NATO şi la UE, care este noul proiect naţional al României. "După părerea mea, întrebarea este cel puţin falsă, dacă nu caducă, pentru că sarcina noastră şi misiunea noastră este de realiza ceea ce aceste instrumente practic, NATO, aderarea la NATO şi Uniunea Europeană, ne pot facilita, respectiv creşterea siguranţei pentru toată lumea, a securităţii naţionale pe de-o parte, şi prosperitatea economică, pe de altă parte. Acestea sunt proiectele, de fapt, naţionale care trebuie să continue după ce am realizat aceste obiective de integrare în NATO şi Uniunea Europeană", a spus directorul SRI.