MENIU

Maior, despre discuția cu Udrea, din iarna lui 2014: Întotdeauna există un interes al Serviciului

Fostul director SRI, George Maior, a confirmat că în iarna anului 2014 a avut o discuție cu Elena Udrea, care era candidat la președinție, despre fotografiile de la Paris, la sediul SRI. Acesta a spus, evaziv: ”Nu aş vrea să comentez mai mult, dar întotdeauna există un interes al Serviciului”. 

”Am avut o discuţie cu Elena Udrea, în contextul în care era candidat la alegerile prezidenţiale. Pot să discut cu oricine şi e normal să fac acest lucru dacă eu consider că există vreun interes al Serviciului în această perspectivă. Nu aş vrea să comentez mai mult, dar întotdeauna există un interes al Serviciului”, a afirmat Maior, întrebat despre discuția cu Elena Udrea, despre fotografiile de la Paris.

În schimb, acesta a spus că nu există o implicare a SRI în politică:

”E nulă, inexistentă. A vorbi cu politicieni e una, a face politică e cu totul altceva. Am stat cu foarte mulţi politicieni de vorbă. Serviciul nu trăieşte rupt de societate, inclusiv de zona politică, dar nu înseamnă că face politică. Serviciul nu se implică în campania electorală. Asta ar însemna să facă ceva în acest sens, aceste lucruri rămân scrise”, a mai arătat Maior, la Pro TV.