MENIU

Macovei: Și cumătru, și plagiator? Ponta s-a depășit pe sine în alegerea înlocuitorului său

<p>Monica Macovei</p>

Europarlamentarul Monica Macovei a afirmat, joi, în cadrul unei postări pe Facebook, cu privire la decizia Comisiei Etice a Universității din București de a examina suspiciunea de plagiat din teza de doctorat a premierului interimar Gabriel Oprea că reprezintă "un semn de sănătate a instituțiilor". În acest sens, Macovei a afirmat că "pe Ponta și Oprea nu îi leagă doar relațiile de cumetrie și prietenie, ci și modul în care au ajuns „doctori” în drept".

"Și cumătru, și plagiator? Ponta s-a depășit pe sine în alegerea înlocuitorului la șefia Guvernului.

Este bine că Universitatea din București ia în serios informațiile din presă și verifică teza de doctorat a premierului interimar Oprea. Este un semn de sănătate a instituțiilor.

Pe Ponta și Oprea nu îi leagă doar relațiile de cumetrie și prietenie, ci și modul în care au ajuns „doctori” în drept.

Analiza tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, făcută de Hotnews.ro, arată că cea mai mare parte a lucrării reprezintă pasaje copiate prin metoda copy&paste din alte lucrări, contribuția ministrului Oprea fiind minimă.

Aștept cu interes decizia Universității București", a scris Macovei pe Facebook.

 

Comisia de Etică a UB va examina suspiciunea de plagiat din teza de doctorat a lui Gabriel Oprea

"Comisia de etică a Universității din București a decis, în urma unor dovezi apărute în media, să examineze suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a domnului Gabriel Oprea, examinare cerută, dar neprobată, de către autorul sesizării privind acest caz și adresată Comisiei. Comisia procedează, astfel, conform regulamentului sau care cere examinarea unei suspiciuni de plagiat numai atunci când sunt aduse dovezi, în acest sens, fie de către autorul unei sesizări, fie de către reprezentanți ai media", se arată în comunicatul Comisiei de etică a Universității din București, potrivit HotNews.ro.

Președintele Comisiei de Etică a Universității din București, Marian Popescu, anunța, miercuri, că le va cere colegilor din comisie să își dea acordul pentru a declanșa procedura de analiză a suspiciunii de plagiat în cazul tezei de doctorat a premierului interimar, Gabriel Oprea.

"Ca urmare a faptului că a apărut public o analiză care prezintă evidente ale unui plagiat, analiza din HotNews.ro, conform regulamentului ne autosesizăm pe chestiunea plagiatului, după ce membrii comisiei își dau acordul", anunța Marian Popescu pentru HotNews.ro.
 

Sesizare de plagiat pe numele lui Oprea: "Ioan Sîrbu, sursa de minciuni îndreptate împotriva mea"