MENIU

Macovei cere demisia lui Vosganian din Senat. Reacția PNL în cazul Vosganian: "tardivă și moale"

<p>Macovei cere demisia lui Vosganian din Senat. Reacția PNL &icirc;n cazul Vosganian: "tardivă și moale"</p>

Europarlamentarul Monica Macovei a cerut, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, la Cluj-Napoca, demisia senatorului Varujan Vosganian, din Senat, pentru a putea fi cercetat, adăugând că plecarea acestuia, din PNL, nu este suficientă, în condițiile în care a rămas cu imunitatea parlamentară, potrivit Mediafax. Totodată, Monica Macovei a declarat că reacția PNL, în cazul Vosganian, a fost "tardivă și moale", informează HotNews.ro. 

"Există bariera Parlamentului, care, câteodată se ridică, altădată rămâne lăsată. Sunt supărată pentru cazul Vosganian, că iar s-a respins, în Senat, cererea de ridicare a imunității pentru cercetare. Este inadmisibil așa ceva, reacția PNL a fost tardivă și moale. Gorghiu i-a cerut să-și dea demisia din partid, și președintele Iohannis a avut o reacție tardivă, nu s-a întâmplat nimic. Vosganian a rămas cu imunitate, nu poate fi cercetat, este senator în continuare. Soluția corectă este să își dea demisia din Senat, pentru a putea fi cercetat, demisia din partid nu înseamnă nimic, și îi cer acest lucru. PNL să facă o anchetă internă și să îi dea afară, din partid, pe cei care au votat împotriva ridicării imunității lui Varujan Vosganian", a spus Macovei.

Pe de altă parte, Macovei trage un semnal de alarmă, în legătură cu decizia de săptămâna viitoare, în cazul lui Laszlo Borbely , în care se cere aviz de cercetare ca fost ministru.

"Am auzit despre o înțelegere secretă între PNL și PSD pentru ca, în plen, să se respingă ridicarea imunității pentru cercetarea lui Borbely. Poate prevenim acest lucru. Trebuie să avem în vedere pe toți din UDMR care, probabil, au dublă cetățenie, și sunt cercetați, să nu ne trezim că Borbely nu va mai fi, în țară, când i se ridică imunitatea. Există mijloace legale, interdicția de părăsire a țării", a afirmat Monica Macovei.

Europarlamentarul a adăugat că, în momentul de față, "se vede puroiul din clasa politică".

În 13 februarie, senatorul Varujan Vosganian, în cazul căruia Senatul a respins solicitarea Parchetului de încuviințare a începerii urmăririi penale, a anunțat că demisionează din PNL. Varujan Vosganian a transmis, la acel moment, pe blogul personal, un scurt mesaj adresat conducerii Partidului Național Liberal.

Mai multe pe HotNews.ro.