MENIU

Liviu Dragnea, plan pentru reconstrucţia PSD: Sper să ajungem la eficienţa din vremea lui Năstase

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, are planuri mari pentru partid. . În prima zi de interimat la şefia PSD, vorbeşte de relansarea departamentelor de specialitate care trebie să funcţioneze ca pe vremea lui Năstase, promovarea tinerilor, valorificarea experienţei foştilor lideri PSD, şi lansarea unor proiecte de ţară marca PSD, prioritatea zero, regionalizarea şi descentralizarea. Nu le va face singur, ci în echipă , spune Dragnea. Alături de el vor fi Rovana Plumb, Valeriu Zgonea şi Marian Oprişan. Cât despre Ponta, PSD îl susţine în continuare în funcţia de premier.

Liviu Dragnea precizat că formațiunea "să iasă din pasivitate", după ce în ultimul timp nu a avut o voce politică conturată.

"Astăzi am venit la sediul partidului după CExN-ul de ieri. Am avut întâlniri cu mai mulţi colegi astăzi. Lucrez la finalizarea unui plan de acţiuni, politice şi admnistrative, precum şi o discuţie pe care am început-o privind comunicarea. Am avut o disucţie de dimineaţă cu prim-ministrul. Am discutat despre modul în care partidul va colabora cu Guvernul. Luni, voi prezenta în Biroul Permanent Național un plan pentru reconstrucția PSD. Este extrem de important ca PSD să iasă din pasivitate. Din diverse motive — nefiind cineva vinovat anume—, în ultimele luni PSD nu a avut o voce politică contura Îl susţinem pe Victor Ponta ca prim-ministru. Relaţia în coaliţia de guvernare va fi şi mai mult. Ministrul de Finanţe să prezinte luni proiectul de rectificare", a mai preciza Dragnea.

Liviu Dragnea a precizat că în cadrul PSD se va organiza "un sistem de comunicare publică mult mai eficient, cum a fost la un moment dat, în așa fel încât relația dintre centru și județe să fie mult mai eficientă:

"Păstrarea guvenării este importantă pentru membrii partidului. Luni voi prezenta un plan pentru  reconstrucţia PSD. Este important ca PSD să iasă din impasivitate. PSD nu a avut o voce politică conturată. Nu mă refer doar la o voce. Oamenii cu experienţă nu au reuşit să transmită ceea ce Guvernul a făcut. Vom organiza un sistem de comunicare publică mult mai eficient, aşa cum a fost în PSD până la un moment dat. PSD este un partid deschis. Nu trebuie să existe pereţi, ci trebuie să intre oricine are viziuni de stânga"

Președintele interimar al PSD a precizat și implicarea lui Valeriu Zgonea în planul de reconstrucție al PSD, în calitatea acestuia de președinte al Camerei Deputaților, având în vedere, printre altele, relațiile foarte bune pe care acesta le are în plan extern.

"Vreau să mă gândesc la generații. (...) Nu cred că este bine ca experiența politică a unor oameni care au condus acest partid de-a lungul timpului, așa cum sunt Ion Iliescu, Adrian Năstase, (...) să nu fie folosită. De asemenea, este vorba de promovarea în mod efectiv a tinerilor. Tinerii din generația lui Victor Ponta au urcat deja în echipa mare. La TSD a rămas numai Mihai Sturzu, care este un om în care am foarte mare încredere, dar trebuie reîmprospătată garnitura de tineri din TSD. Rovana Plumb va fi sprijinită de mine pentru a eficientiza departamentele PSD. Sper să ajungem la eficienţa pe care o aveau departamentele pe vremea lui Adrian Năstase. Valeriu Zgonea are o relaţie externă foarte bună, cu ambasadele. Vreau să eficientizăm aceste relaţii. Cred că una din marile greşeli pe care le poate face un partid este ca mereu să aibă un nou început. Vreau să fiu liantul dintre generaţii", a mai spus noul preşedinte interimar PSD.

 
Mai multe articole despre:
alegeri PSD preşedinte decizii Liviu Dragnea