MENIU

Protest pro-Guvern: 1.600 de oameni au protestat în faţa Palatului Cotroceni

<p>Protest</p>

O contramanifestaţie la Piaţa Victoriei a avut loc duminică la Palatul Cotroceni. Aproximativ 1.600 de oameni care susţin puterea s-au adunat la uşa preşedintelui şi strigă împotriva lui Klaus Iohannis. Deşi în spaţiul public s-a vehiculat că PSD ar fi pregătit această manifestaţie, Liviu Dragnea a respins informaţia. S-au înregistrat şi uşoare incidente la Cotroceni: protestatarii au acuzat tinerii că ar fi aruncat cu bulgări de zăpadă în ei. 

În jurul orei 21:00, protestul de la Patalul Cotroceni s-a încheiat.

La ora 19:45, în jur de 1.600 de persoane protestează la Palatul Cotroceni. Revendicarile la protestul de la Palatul Cotroceni sunt diferite faţă de cele din Piaţa Victoriei, însă oamenii de la Palatul Cotroceni au şi eu tricolorul şi spun că şi ei iubesc România. Ei cer demisia preşedintelui Iohannis.

Unele persoane mai în vârstă au plecat acasă, dar spun că vor reveni să susţină Guvernul Grindeanu.

Oamenii recunosc că fac parte din electoratul PSD, însă sunt supăraţi şi pe liderii lor de partid. Sunt dezamăgiţi că liderii PSD nu au venit cu ei în stradă.

Aceştia spun că nepoţii şi fii lor sunt în Piaţa Victoriei, dar spun că sunt persoane tineri şi mai uşor de manipulat.

"Partidul Social Democrat nu organizează astăzi niciun miting sau manifestație publică. Mesajele de mobilizare apărute pe rețelele de socializare nu sunt din partea PSD", a scris Liviu Dragnea, pe Facebook.

Cei care au venit la protest au pancarte pe care scrie "Iohannis, trădător de ţară" sau "Susţin Guvernul Grindeanu". Reamintim că strada a câştigat o bătălie, dar va protesta şi astăzi, după ce Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale a fost abrogată. Mitingul din această seară se anunţă a fi cel mai mare de până acum: se aşteaptă să fie peste 200 000 de oameni în stradă, doar în Bucureşti. Conform analizei facute de Realitatea Tv, din monitorizarea site-urilor de socializare, vor fi peste 500.000 de oameni la protest, în toată România. La ora 15.00, deja erau 1 500 de oameni în Piaţa Victoriei.