MENIU

Liviu Dragnea: Eu şi premierul desemnat vom avea o discuţie cu UDMR

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat miercuri, la finalul ședinței Comitetului Național Executiv, lista validată a noului guvern.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la finalul Comitetului Executiv Naţional, că, împreună cu premierul desemnat Mihai Tudose, va discuta cu UDMR despre o posibilă susţinere parlamentară a cabinetului, liderul social-democraţilor ţinând să precizeze că nu va exista o negociere cu parlamentarii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.

"E o operaţiune firească, chiar după această conferinţă de presă vom merge la UDMR să avem o discuţie eu şi cu domnul prim-ministru desemnat, dar nu negociem, pentru că nu facem lucrul ăsta. Doar că e firesc să avem o discuţie. Noi avem acel raport de colaborare parlamentară pe care îl susţinem în continuare, dar este de bun-simţ ca premierul desemnat să aibă o discuţie cu UDMR", a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

"Ca sa nu mai stam in minciuna, guvernul precedent nu a fost o decizie personala a mea, au participat 14 - 15 colegi, inclusiv domnul Grindeanu, care a facut 4-5 propuneri, toate acceptate, prima fiind Jianu.

Sunt din ce in ce mai invidios ca primeste Mihai mai multe intrebari si chiar incepe sa imi para rau ca poate ar trebui sa fiu eu la SRI sa primesc si eu atatea intrebari. Au fost o serie de nerealizari pentru ca pe circuitul de avizare actele normative finalizate si plecate din ministere nu au fost duse pana la capat. Eu personal am primit de la 8 federatii si 2 structuri nationale de tineret sustinere pentru dl ministru Dunca. Sunt exact cei cu care a lucrat. Atunci a fost o evaluare nu pe ministri, ci pe domenii", a continuat Dragnea.

Liviu Dragnea a lăudat acţiunea preşedintelui Klaus Iohannis, de a promulga legea salarizării:

"E o mare satisfactie si apreciez foarte mult faptul ca a promulgat legea in ciuda presiunilor publice. E o veste foarte buna pentru toata lumea".

Dragnea a vorbit şi despre cât de des vor fi evaluaţi miniştrii:

"Noi i-am cerut domnului Tudose sa faca singur evaluarea ministrilor si a implementarii programului de guvernare. La partid o sa urmarim si noi. Faptul ca sunt doi vicepremieri PSD imi da foarte multa incredere ca orice abatere de la program va fi corectata rapid".

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Mihai Tudose