MENIU

Liviu Dragnea, despre semnarea protocolului de refacere a USL: Posibil să avem o întâlnire azi

Președintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat, joi, la Constanța, referitor la protocolul de refacere a USL, între PSD și PLR, că este posibil ca în după-amiaza zilei în curs, după ora 17,00, să aibă loc o întâlnire în acest sens, scrie Agerpres.

"E posibil să avem azi o întâlnire (...), e foarte posibil, după ora 17,00, și dacă hotărâm să-l semnăm înainte de alegeri, vă vom anunța. Dacă nu, o facem imediat după alegeri, de luni încolo", a spus Liviu Dragnea. Liderul PLR, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a menționat că refacerea construcției politice USL este utilă. "Protocolul politic, practic, recreează alianța pe care noi am denumit-o Uniunea Social Liberală.

Sigur că ea nu poate să fie identică, dar principiile de funcționare politică rămân aceleași și cred că este utilă o astfel de construcție politică care să cuprindă principalele curente ideologice, adică social-democrația și liberalismul", a declarat Tăriceanu. Întrebat dacă în protocol va fi prevăzută în mod clar și cooptarea PLR la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns afirmativ. "Protocolul e un proiect practic și un acord de colaborare politică. O să prevadă și acest lucru, dar aceste lucruri le discutăm, evident, mai târziu", a spus președintele Senatului.

 Mai multe pe Agerpres