MENIU

Liviu Dragnea, despre premierul propus: Nu am de gând să încalc nicio lege, nu promovez un conflict

Liviu Dragnea a declarat joi seara, intr-o conferinta de presa, ca propunerea de premier a aliantei PSD + ALDE va fi facuta doar in cadrul consultarilor cu presedintele Klaus Iohannis si ca va fi o propunere "care sa indeplineasca toate conditiile legale, dar si constitutionale".

"Nu am de gand sa promovez un conflict inutil (...) va fi o propunere in avantajul tarii", a mai afirmat Dragnea, precizand ca este vorba de "un singur nume", "membru PSD".

In schimb, Dragnea a dat de inteles ca e posibil ca viitorul premier sa fie altcineva decat el, anuntand ideea monitorizarii stricte a activitatii guvernului de catre un grup de specialisti din partid: "Programul nostru de guvernare va fi un program votat politic şi prezentat de către PSD în această campanie. Din acest motiv, guvernul va fi monitorizat în permanenţă de către un grup de specialişti pe care l-am stabilit deja la nivelul partidului care va urmări realizarea tuturor angajamentelor făcute în timpul campaniei electorale la termenele şi condiţiile prevăzute în program. De asemenea, această echipă de monitorizare va face lunar rapoarte privind eficienţa actului de guvernare şi dacă va fi cazul, vor face şi propuneri pentru îmbunătăţirea acestui act, propuneri de orice natură ", a declarat Dragnea.