MENIU

Dragnea, către Cioloş: Nu aţi vorbit în limba română! Premierul: Nu vreau să învăţ limba demagogiei!

Replici dure între Liviu Dragnea şi Dacian Cioloş astăzi, în Parlament. Preşedintele PSD a avut o reacţie foarte dură după discursul premierului, spunându-i acestuia că nu a vorbit în limba română, ci în limba tehnocraţilor, despre care a spus că este una ruptă de realitate şi străină. Mai mult, Dragnea i-a mai transmis că tehnocraţia a devenit sinonimă cu incompetenţa, adăugând: "Incompetenţa ucide". În replică, premierul a revenit la microfon şi a declarat că nu are nevoie de lecţii de patriotism şi nu vrea să înveţe limba demagogiei.

UPDATE 17.00  Premierul şi-a luat notiţe în timp ce şeful PSD îl critica iar apoi, a revenit la tribună cu o serie de precizări, spunând că pentru el, patriotism înseamnă să nu minţi, să fii judecat după fapte.

"Domnul Dragnea îmi spune că nu înțelege româna pe care o vorbesc. Eu nu vorbesc și nici nu vreau să învăț limba română a demagogiei, a populismului, a spune lucruri doar de dragul de a da bine. Spuneați că această creștere economică nu se vede în buzunarele oamenilor. Poate problema este că această creștere nu s-a văzut nici în buzunarele clientelei politice și probabil că asta afectează mai mult și limba aceasta română probabil că nu o știu și nici nu vreau să o învăț. Pentru mine patriotismul nu inseamna discursuri sforaitoare. Pentru mine inseamna bun simt, a-ti tine cuvantul, sa iti asumi ceea ce stii ca poti sa faci si nu mai mult. Pentru mine, om crescut la tara, asta inseamna patriotism si nu am nevoie de lectii de patriotism. Pentru mine patriotismul este mult prea profund pentru a veni cu el in piata publica", a spus Cioloş.

UPDATE 15.40 Liviu Dragnea a venit la microfon imediat după ce premierul şi-a terminat discursul şi a precizat că premierul Dacian Cioloş nu a vorbit în limba română, spunând că de fapt, parlamentarii au aflat că într-un an de zile, Guvernul tehnocrat nu a facut nimic.

"Ati greşit cuvântul creştere, în cloc de cuvântul eşec. V-am lăsat ţara cu plăţile la zi. Ce a spus premierul nu reprezintă viaţa reală", a spus Dragnea. 

"Timp de un an de zile acest Guvern nu a făcut nimic bun. Pentru că am spus de limba tehnocraţilor, vreau să vă traduc. Când spun creştere economică, românii înţeleg mai mulţi bani în buzunare. Tehnocratia a devenit sinonima cu incompetenta. Iar incompetenta poate ucide", a mai spus Dragnea.

Acesta l-a acuzat pe Ciolos de lipsa de sinceritate in ce priveste intentia de modificare a Codului Fiscal: "Stiu ca nu stiti ce inseamna sinceritate. Ati stiut intentiile secretarului de stat Gabriel Biris, dar v-ati spalat imediat pe miini si i-ati cerut sa plece".