MENIU

Liviu Dragnea: Cei care ne cer să avem un comportament civilizat ar trebui să procedeze la fel

Președintele PSD Liviu Dragnea consideră că aceia care le cer politicienilor să aibă un comportament civilizat ar trebui să procedeze la fel, având în vedere că ar fi benefic pentru "sănătatea întregii societăți și în special pentru tineri".

Dragnea a răspuns unei întrebări adresate sâmbătă, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, în legătură cu amenda primită de un bistrițean pentru că a adresat injurii PSD într-o postare făcută pe un site de socializare, sancțiunea fiind dată de poliție în urma unei plângeri depuse de deputatul social-democrat Daniel Suciu.

"Nu am spus și nu o să spun niciunui coleg, niciodată, să facă plângere unui comentator pe Facebook, dar vreau să vă spun ceva: eu, în principiu, nu susțin limbajul violent, obscen, injurios și cu foarte multe răutăți. (...) Cred că și de cealaltă parte ar trebui să fie același tip de comportament. Eu nu spun că Daniel a făcut bine sau a făcut rău, dar, dacă nouă ni se cere să avem un comportament civilizat, ceea ce este firesc, adică nu o facem din obligație, cred că ar fi bine ca și cei care ne cer nouă acest lucru și care au foarte multe pretenții să procedeze la fel, pentru că este bine pentru sănătatea întregii societăți și, în special, este foarte bine pentru tineri, ca să nu-și dezvolte personalitatea într-un mediu caracterizat de ură, de violență, de răutate, de manipulare și de minciună", a afirmat Dragnea.

Un bistrițean stabilit în Anglia a fost amendat de Poliția municipiului Bistrița cu 200 lei în urma unei postări publice făcute pe pagina sa de socializare în data de 12 martie. Amenda a fost dată pe 28 aprilie de către Poliția municipiului Bistrița, în procesul verbal specificându-se că bistrițeanul "a postat pe rețeaua de socializare Facebook un mesaj public prin care a adresat expresii și cuvinte jignitoare la adresa mai multor persoane din cadrul formațiunii politice PSD Bistrița-Năsăud".

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea