MENIU

Liviu Dragnea a făcut anunţul oficial. Cine va fi preşedintele executiv al PSD

E oficial. Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, vrea să facă echipă cu Valeriu Zgonea la conducerea partidului. Potrivit Agerpres, Dragnea îl vrea pe şeful Camerei Deputaţilor preşedinte executiv al PSD. Aflat la Conferinţa Judeţeană a PSD Cluj a spus că speră ca noua conducere a partidului "să ducă la capăt noul proiect politic".

La rândul lui, Valeriu Zgonea a declarat în faţa pesediştilor clujeni că ar fi o onoare pentru el să fie ales preşedinte executiv al PSD. Social-democraţii îşi vor alege preşedintele pe 11 octombrie, iar vicepreşedinţii şi ceilalţi membri ai conducerii, la Congresul PSD de pe 18 octombrie.

"Președintele partidului a anunțat că va prezenta echipa după 11 octombrie. Pentru mine a fost o surpriză, în cel mai important oraș, după București, din România (Cluj-Napoca — n.r.), să facă acest anunț în cadrul partidului și pentru mine este o onoare. E mult de muncă. Gândiți-vă, totuși, că președintele partidului a fost președinte executiv de foarte mulți ani și rezultatele sunt extraordinare la nivelul administrației locale și al încrederii în partid. Deci ai în spate un target ridicat extrem de sus și asta înseamnă foarte multă muncă și determinare", a spus Zgonea.

"Împreună (cu Valeriu Zgonea — n.r.) construim noua generație de lideri ai PSD, în 2016", a spus, la rândul său, Liviu Dragnea, prezent de asemenea la Bistrița. Valeriu Zgonea le-a spus celor aproximativ 540 de membri de partid prezenți la Conferința de alegeri a PSD Bistrița-Năsăud că "nu este nimic ieșit din comun" ca Liviu Dragnea să devină noul lider al PSD și a făcut un apel la solidaritate.

"Nu e nimic ieșit din comun că Liviu Dragnea va fi președintele partidului. Este rău pentru dușmanii noștri politici, pentru că știu că vor pierde alegerile. Dar, dacă nu suntem solidari, dacă nu suntem uniți, s-ar putea să pierdem, s-ar putea ca cineva din nou să bage bățul prin gard", a spus Zgonea.

La conferința de alegeri a PSD Bistrița-Năsăud au mai fost prezenți ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și președinții filialelor PSD din județele Suceava și Mureș. Cu această ocazie, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a fost reales, în unanimitate, în fruntea organizației județene a PSD.

Mai multe articole despre:
conducere Valeriu Zgonea tandem Liviua Dragnea PSD A