MENIU

Liderul PNL Harghita: Tăriceanu a ajuns într-o fundătură; această organizaţie nu are niciun viitor

Liderul PNL Harghita: Tăriceanu a ajuns într-o fundătură; această organizaţie nu are niciun viitor

Preşedintele PNL Harghita, Stelu Platon, consideră că Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale nu are "niciun viitor", chiar dacă va fi transformat în partid, fiind doar o încercare a lui Călin Popescu Tăriceanu de a ieşi "onorabil" dintr-o "fundătură".

"Călin Popescu Tăriceanu, datorită mişcării pe care a făcut-o atunci când a acceptat propunerile PSD, a ajuns într-o fundătură. El, sigur, încearcă să iasă onorabil din acea politică inexplicabilă - nu numai pentru membrii PNL, chiar şi pentru celelalte forţe politice, pentru ceilalţi oameni care cunosc mişcarea politică din România - întrucât nimeni nu a putut să înţeleagă cum un liberal consecvent, care a fost preşedinte de partid, prim-ministru, a acceptat o ofertă clar cu temă din partea PSD: tema lui era să destructureze PNL. Eu sunt convins că acest ONG pe care şi l-a înfiinţat domnul Tăriceanu, cu încă câteva persoane fizice frustrate, nu are niciun viitor, chiar dacă îl vor transforma într-un partid", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, liderul PNL Harghita, Stelu Platon.

El a spus că asupra "abaterilor de la statut" semnalate de Călin Popescu Tăriceanu, a fuziunii cu PDL şi trecerii la PPE, singurul for îndreptăţit să se pronunţe este Congresul PNL.

Platon s-a declarat convins că, în cazul fuziunii cu PDL, "doctrina liberală" nu se va pierde, iar Partidul Liberal nu va dispărea, afirmând, totodată, că viitoarea construcţie se va numi, potrivit înţelegerilor, tot PNL.

"La Congresul PNL se vor face modificări şi în ceea ce priveşte statutul. Dacă cei circa 1.500 de participanţi la Congres vor decide modificarea acestuia, atunci acel statut va deveni literă de lege în funcţionarea PNL, iar dacă se va decide inclusiv aderarea la PPE, este decizia PNL, dar doctrina liberală, chiar şi în această situaţie, nu se va pierde, aşa cum cred unii, că va dipărea. PNL nu va dispărea, cu atât mai mult cu cât astăzi ştim că şi viitoarea construcţie se va numi tot PNL, cu tot cu PDL, aceasta este înţelegerea. În rest, filosofie foarte multă face oricine, mai ales când este de partea PSD. Să nu uităm că în momentul de faţă domnul Tăriceanu joacă cartea PSD, are o lecţie probabil şi o tot repetă", a completat Stelu Platon.

Potrivit acestuia, tot Congresul PNL va decide şi în legătură cu propunerea "consecventului" senator Ioan Ghişe, privind neîncheierea vreunei alianţe politice sau fuzionarea cu partidele conduse Traian Băsescu sau care l-au susţinut pe actualul preşedinte.

"Ghişe este un om consecvent - vă rog să vi-l aduceţi aminte când avea atârnată de gât o pancartă cu care se mişca în faţa Palatului Cotroceni - el are un război cred că mai mult personal decât doctrinar cu Traian Băsescu. În PNL întotdeauna au existat opinii care nu au făcut parte din linia strictă a partidului şi mi se pare normal, într-un partid liberal, într-un partid de oameni liberi, să existe şi alte puncte de vedere decât linia generală. Că ele vor fi acceptate de plenul Congresului rămâne de văzut", a spus el.

În opinia lui Stelu Platon, "Traian Băsescu nu mai are un rol important în ceea ce decide PDL".

"Eu cred că scopul principal în momentul de faţă este, o dată să se coalizeze forţele de dreapta (...) şi, în al doilea rând, nu cred că preşedintele Traian Băsescu mai are un rol în PDL, atâta vreme cât ştim că împreună cu Elena Udrea şi-au înfiinţat un partid care a făcut un scor rezonabil la alegerile europarlamentare şi în momentul de faţă, probabil că şi din acest motiv, PMP nu şi-a exprimat o intenţie foarte clară de fuziune cu PNL. Deci, părerea mea este că Traian Băsescu nu mai are un rol important în ceea ce decide PDL", a conchis preşedintele PNL Harghita.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, joi, constituirea Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale. La acest eveniment au participat şi aproximativ 15 parlamentari PNL.

Între cei prezenţi s-au numărat Daniel Chiţoiu, Daniel Barbu, Viorel Palaşcă, Andrei Gerea, Mihai Stănişoară, Radu Stroe, Ovidiu Silaghi, Sorin Ilieşiu, Graţiela Gavrilescu.

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu PNL Harghita