MENIU

Liderul intermiar PSD face anunțul! Ce se întâmplă dacă moțiunea împotriva lui Orban trece?

Marcel Ciolacu susține că, în cazul în care moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va trece, PSD nu va veni cu o propunere de prim-ministru. El spune că nu este momentul oportun ca social-democrații să se așeze la conducerea țării.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, înseamnă că există o nouă majoritate în Parlament. "Chiar dacă se creează o altă majoritate, PSD-ul nu va propune din rândurile PSD-ului un membru de partid să preia funcţia de prim-ministru", adaugă el, menţionând: "Consider că nu este oportun acuma ca PSD să propună un nou prim-ministru".

Întrebat, într-o intervenţie telefonică la B1 Tv, dacă există vreo înţelegere între PSD şi PNL pentru a declanşa împreună alegerile anticipate, Ciolacu a spus că PSD este singurul partid de opoziţie.

"Cum poate să facă opoziţia o  înţelegere cu puterea ca să facă anticipate?", a adăugat el.

El a spus că alegerile anticipate au loc, în primul rând, dacă există o criză politică, respectiv nu există o majoritate care să numească un guvern. Ciolacu a menţionat că în România sunt toate forurile democratice alese - Parlament, Guvern, preşedinte.

"Marea problemă este încercarea de a modifica legi electorale cu câteva luni, cu două-trei luni înainte de desfăşurarea lor la termen. (...) Nu că ar avea de suferit neapărat PSD-ul, pentru că până la urmă oamenii sunt aleşi prin vot şi vom vedea ce va ieşi la vot. Gândiţi-vă la precendentul pe care PNL doreşte să-l creeze în acest moment", a afirmat el.

Ciolacu a adăugat că, dacă moţiunea de cenzură trece, "în acel moment s-a creat o altă majoritate".

întrebat dacă PSD va vota un al doilea guvern propus, Ciolacu a afirmat: "Presupun că majoritatea care a votat căderea Guvernului se va întâlni şi va lua o hotărâre. Este o posibilitate".

Ciolacu a mai susţinut că "este exclus", cât timp el este preşedintele interimar al PSD, să încurajeze lipsa din Parlament a parlamentarilor.

Întrebat dacă, în cazul în care va face o nouă majoritate, PSD va merge la Cotroceni să propună un premier, Ciolacu a declarat: "Asta e logica democrată, aşa scrie la Constituţie".

"PSD-ul nu va face o propunere de prim ministru. Este o decizie a partidului. Vom vedea la momentul respectiv. Chiar dacă se creează o altă majoritate, PSD-ul nu va propune din rândurile PSD-ului un membru de partid să preia funcţia de prim-ministru", a continuat el.

Întrebat dacă PSD va propune un tehnocrat sau pe cineva din alt partid, Ciolacu a spus: "Vom vedea".

"Consider că nu este oportun acuma ca PSD să propună un nou prim-ministru", a mai spus el.

Mai multe articole despre:
marcel iolacu psd motiune de cenzura guvernul orban