MENIU

Liderii Europei, în ședință de urgență pentru criza din Ucraina! Klaus Iohannis participă la reuniunea CRUCIALĂ - Tensiuni în creștere la graniță

Liderii Europei, în ședință de urgență pentru criza din Ucraina!

Situația din Ucraina este discutată, chiar la acestă oră, la Bruxelles. Președintele Klaus Iohannis participă, alături de șefii de stat și de guverne din Uniunea Europeană, la o reuniune informală pe această temă. 

Întâlnirea are loc în contextul în care Parlamentul European a aprobat, aseară, un nou împrumut financiar pentru Ucraina, în valoare de 1,2 miliarde de euro. Suma va fi alocată în două tranșe, jumătate din sumă fiind acordată imediat, în anumite condiții.

Ucraina trebuie să arate că a făcut progrese pentru aplicarea unui program macroeconomic stabilit de Fondul Monetar Internațional. 

Între timp, mai multe bombardamente au avut loc joi în estul Ucrainei în apropierea zonelor controlate de rebelii sprijiniți de Rusia. Reprezentanții Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) relatează despre apariția unor incidente de-a lungul liniei de de demarcație dintre regiunea controlată de rebelii sprijiniți de Rusia și teritoriile unde se află forțele guvernamentale.

Incidentele au avut loc joi, dar nu este clar cine le-a provocat. Atacurile din estul Ucrainei alimentează teroriile potrivit cărora rușii caută un pretext pentru a declanșa intervenția militară. 

Flancul Estic, butoi cu pulbere. O grădiniţă a fost bombardată în Luhansk, Ucraina: două victime

Mai multe articole despre:
sedinta urgenta ucraina nato